Budite oprezni

Smršajte u vrućem izdanju: Koliko je dobra korset dijeta?

Dame koje nose ovaj seksi komad mogu manje da jedu zbog pritiska u oblasti donjih rebara, a dodatni sloj i zatezanje izaziva znojenje što čini da dodatno gubite na kilaži
Nega
19:00h
Smršajte u vrućem izdanju: Koliko je dobra korset dijeta?
Foto: Shutterstock

Zavedite partnera i skinite suvišne kilograme zahvaljujući seksi korsetu. Međutim, nemojte preterivati sa nošenjem ovog erotičnog komada garderobe, jer može ugroziti vaše zdravlje. Evo zašto umereno korišćenje korseta može doneti željene rezultate i istopiti kilograme.

Glumica Džesika Alba je u jednom intervjuu nakon porođaja ispričala kako je dobro nositi korset da bi se smanjio obim struka, što je na mnoge dame uticalo da počnu da ga nose svakodnevno. Dok neki doktori preporučuju "korset dijetu" svojim pacijentima, drugi su skeptični po pitanju ove metode i strahuju da bi ona mogla da izazove zdravstvene probleme.

Uski korset ne samo da pomera rebra, nego oni koji ga nose mogu manje da jedu zbog pritiska koji korset pravi u oblasti donjih rebara. Pored toga, dodatni sloj i jači pritisak izazivaju znojenje, što vodi do još bržeg gubitka kilograma.

Postoje slučajevi žena koje su, koristeći ovu metodu, izgubile i do 15 santimetara u struku noseći korset tri do pet sati dnevno, pre nego što su odlučile da to produže na 12 sati.

"Ovo je izvanredan način da smanjite obim struka. Međutim, neki pacijenti su toliko zadovoljni ovom metodom da izgleda kao da se trkaju jedni sa drugima. Postali su opsednuti, pa nose korset i po 14, 15 sati dnevno, a mislim da je to previše", kaže doktor Sinkler, čiji pacijent Dajana Goznales koristi korset kako bi struk sa 66 centimetara dovela na 58 centimetara.

Ona se nada da će joj nošenje korseta pomoći da ima "uzak struk kao barbika", ali doktor Sinkler priznaje da ovaj metod može izazvati probleme ako žena pretera sa njim.

"Korset može skupiti pluća i izazvati bol u zglobovima, sabiti unutrašnje organe i izazvati bolne grčeve mišića. Takođe, skoro je nemoguće duboko udahnuti, a šta ako se onome ko nosi korset kašlje ili kija", kaže doktor Su Dekotis, jedan od protivnika ove dijete.

Prema njenim rečima, korset vam može pomoći da manje jedete, ali vam on neće pomoći da se rešite masnih ćelija u oblasti struka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs