Za nežne poljupce

Napravite same: Balzam za usne sa kamilicom i limunom

Ukoliko želite da sprečite isušivanje i pucanje kože na usnama, priprmite jednostavan balzam koji sadrži vitaminska ulja sa kamilicom
Nega
01:26h Autor:
Napravite same: Balzam za usne sa kamilicom i limunom
Foto: Shutterstcok

Temperatura pada, sve je više vetra, a naš imunitet slabi. Vreme je da se posvetite nezi svog tela, a ona uključuje i brigu o usnama. Ko želi isušene i ispucale usne?!

Recept za umirujući balzam za usne koji sadrži vitaminska uljia sa kamilicom. Zahvaljujući osvežavajućem mirisu limuna i blagoj moći negovanja kamilice, i vaši muškarci će poludeti za njim. Sastojci za ovaj recept biće dovoljni za, otprilike, sedam tuba balzama za usne – poklonite ih najmilijima.

Pčelinji vosak možete da kupite na pijaci.

Sastojci:Jedna supena kašika istruganog pčelinjeg voska

Jedna supena kašika šea maslaca

120 mililitara kokosovog ulja

Pola supene kašike ulja sa vitaminom

Deset kapi aromatičnog ulja limuna

Prvo morate da napravite kokosovo ulje sa kamilicom: zagrejte 120 mililitara kokosovog ulja i kašićicu cvetova kamilice na pari i ostavite na laganoj vatri jedan sat. Svako malo proveravajte ima li dovoljno vode u loncu ispod. Kad ulje poprimi žutu boju, ugasite vatru i tečnost procedite kroz gazu. Infuzirano kokosovo ulje sipajte u teglu i čuvajte za kasniju upotrebu, a za ovaj recept vam treba samo malo.

Na pari otopite pčelinji vosak, šea maslac, dve supene kašike kokosovog ulja sa kamilicom – dovoljno je svega par minuta. Kada su se svi sastojci otopili, ugasite vatru i umešajte ulje sa vitaminom E i aromatično ulje limuna. Izlijte u kalupe za balzam ili plastične kutijice, te ostavite neka se potpuno ohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs