Neprijatna pojava

Rešite se bubuljica uzrokovanih brijanjem

Tokom toplih dana, koža je izložena ne samo suncu, već i pogledima, a kako bi uklanjanje dlaka bilo manje vidljivo, pratite naše savete
Nega
16:30h Autor:
Rešite se bubuljica uzrokovanih brijanjem

Sve žene su barem jednom u životu osetile neugodno stvaranje bolnih bubuljica nakon brijanja žiletom. Nije važno da li za uklanjanje dlaka koristite skupocen brijač i kvalitetni gel za brijanje, one se jednostavno pojavljuju, veoma su bolne, ružno izgledaju, a mi znamo kako ih možete sprečiti i lečiti.

Ne cedite ih Ovo je apsolutno zabranjeno. Bubuljice nikako nemojte da cedite čak i kad imaju malu belu tačkicu u sredini koja podseća na pubertetske bubuljice. To je način na koji se vaše telo bori sa bakterijskom upalom korena dlake. Ostavite bubuljicu da sama zaceli i izbegavajte depilaciju ili brijanje tog područja narednih nekoliko dana. Salicilna kiselina Salicilna kiselina se koristi da bi se bubuljica skupila i ona, ne samo da pospešuje odstranjivanje mrtvih ćelija kože koje ne dozvoljavaju da vazduh dopre do korena dlake, već i ubija bakterije koje uzrokuju crvenilo. Aspirin sadrži salicilnu kiselinu i ukoliko pri ruci nemate neku kremu za bubuljice, izmrvite jedan aspirin, pomešajte ga sa vodom i dobijenom pastom premažite upaljeno područje.

Hidrokortizon Hidrokortizon neguje i omekšava kožu koja je zahvaćena upalom. Takođe, pomaže hidrataciju i sprečava svrab. Hidrokortizon možete kupiti u apotekama, bez recepta. Koristite ga dva puta dnevno, ali nikako na duži period jer bi to moglo da dovede do neželjenih efekata kao što je osip.

Prevencija Najbolji način da se rešite bubuljica, svakako je prevencija. Najbolje bi bilo da koristite brijač koji na sebi imaju traku sa sredstvom koje hidrira kožu. Pre nego krenete sa brijanjem obavezno pokvasite te delove tela vodom, da bi koren dlake smekšao, a zatim odradite blagi piling kože. Kad nanesete gel za brijanje ostavite ga da stoji na koži nekoliko minuta pre nego što krenete sa brijanjem. Brijač povlačite u smeru rasta dlake, a zatim kožu (posebno bikini zonu) namažite nekom antibiotskom kremom za bubuljice i izbegavajte sintetičke materijale.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs