Tajna blistavog izgleda

Biljka kojoj Kleopatra duguje lepotu i senzualnost: Čudo prirode!

Egipatska kraljica ju je smatrala izvorom mladosti i najboljim prirodnim načinom podmlađivanja
Nega
14:28h Autor:
Biljka kojoj Kleopatra duguje lepotu i senzualnost: Čudo prirode!
Foto: Profimedia

Aloje vera je jedna od najstarijih lekovitih biljnih vrsta koja se koristi od antičkih vremena, a zbog svog terapijskog delovanja i lekovitih svojstava često se naziva "čudom prirode".

Žena koja je očarala Bali-bega: Zanosna glumica otkriva tajnu lepote i zgodnog tela! (FOTO)

Neverovatna svojstva aloje vere poznata su od davnih vremena, jer su je često koristili grčki i rimski lekari, a kao tajni sastojak u svojim tretmanima za ulepšavanje koristile su je egipatske kraljice Kleopatra i Nefertiti.

Kleopatra je aloje veru smatrala svojevrsnim izvorom mladosti, pa ju je koristila za zaštitu kože od štetnih posledica sunca.

Aloje vera predstavlja prirodnu zaštitu od sunca, a poznata je nena sposobnost obnavljanja i smirivanja kože nakon prekomernog izlaganja suncu.

Pomaže u slabljenju efekta ultraljubičastih zraka jačajući imunološku reakciju kože, štiti ćelije kože od štetnog delovanja UVB zračenja, ali bori se i protiv slobodnih radikala uzrokovanih zračenjem.

Celulit bukvalno nestaje za 60 sekundi: Savršeno glatke i zategnute butine!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ova biljka ima snažno hidratacijsko, umirujuće, negujuće i obnavljajuće delovanje. Brojna naučna istraživanja pokazuju snažnu učinkovitost pri spoljašnjoj primeni aloje vere u lečenju opekotina, opekotina od sunca, upalnih procesa na koži, nadraženosti kože i rana.

Osim što je posebno blagotvorna za suvu, dehidriranu i zrelu kožu, aloje vera pokazala se kao odlična i pri smanjivanju bora, zahvaljujući sposobnosti prodiranja u kožu i stimulisanja fibroblasta.

Njena blagotvorna svojstva čine je idealnim sastojkom u proizvodima za negu kojima je namena smirivanju osetljive, nežne i suve kože.

Aloje vera podstiče prirodno obnavljanje ćelija poboljšavajući strukturu i elastičnost kože, zbog čega ona postaje čvršća, mekša i blistavija. Uz to, hrani i štiti vlasište održavajući zdravlje kose.

Izgledajte 5 godina mlađe u 5 koraka: Rezultati se vide odmah!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs