Osam koraka

Ovako se čuva koža od starenja

Manje šećera, hidratacija, sunčanje u pravo vreme, prirodni tonik i maske za lice, samo su neki od načina da usporite proces starenja kože
Nega
18:18h Autor:
Ovako se čuva koža od starenja

Leto je opasno za kožu lica. Ne samo da malo jača preplanulost od sunca licu često dodaje godine, već nepovoljno deluju i vrućina, vetar, prašina, šminka… Saznajte koko da za vrućinu odaberete šminku, kreme, sapune i hranu

1.Smanjite unos šećera i obrađenih ugljenih hidrataDoista vam ne trebaju slatkiši, ometaju zdrav metabolizam i slabe imunitet. Bubuljice i drugi nepoželjni "ukrasi" na licu najčešće su uzrokovani prekomernim unosom slatkog, te ugljenih hidrata poput testenine, kruha, žitarica. To su i neprijatelji vitke linije, stoga – pomalo. Takođe, imajte na umu da i druga hrana sadrži ugljene hidrate, poput voća, povrća, mlečnih proizvoda, semenki, mahunarki…

2. Hidratacija iznutra, hidratacija spoljaVoda, voda, voda. Nikad dosta ponavljanja, jer pijenjem vode čistite organizam, vlažite kožu iznutra i sve to vodi mlađem izgledu. Šest do osam čaša tokom dana biće dovoljno.

3.Ah, te cigarete – barem smanjite pušenjeO štetnosti pušenja već sve znate, kao i o starenju kože usled toga. Cigarete u kombinaciji sa sunčanjem, po kojim koktelom… takođe. Pa hajde, pokušajte da barem malo smanjite u ime i zdravlja i lepote. Učinak će biti brz i čudesan.

4.Sunčajte se ujutro i uvečeSunčevi zraci su najjači između 11 i 16 sati, ali još bolje ako se držite pravila izbegavanja sunca od 10 do 17. Ako ste već ceo dan na otvorenom, držite se hlada i nosite šešir sa širokim obodom, on nije rezervisan samo za holivudske dive. Pitate se da li je vreme za sunce? Pogledajte svoju senku. Ako je duža od vas samih, sigurni ste, osunčajte se malo.

5.Osvežite lice tonikom koji ste sami napraviliTonik će zategnuti i osvežiti kožu, te dodati onaj završni dodir već očišćenoj koži lica. Kako da napravite tonik? Jednostavnije ne može: u vrelu vodu ubacite cvetove kamilice ili ako imate pri ruci – nevena. Zamrznite taj čaj tako da dobijete kockice leda. Ledenim kockama svako jutro "probudite" lice. Ove biljke će hidratizovati lice i učiniti ga nežnijim na dodir bolje od komercijalnih proizvoda.

6.Stavite masku, i to - sada

Ništa jednostavnije, a ništa bolje i efikasnije – na lice jednostavno nanesite bananu ili jagode. Oči prekrijte kriškama krastavca. Lezite, podignite noge i odmorite petnaestak minuta. Lice će vam zablistati. Papaja, uz dodatak meda i limuna, takođe čini čuda, već nakon 10 minuta.

7. Uveče koristite najblaže moguće sapuneDanas ima blagih sapuna na pretek, još ako sadrže mleko, tim bolje. Nikad ne ležite sa šminkom na licu, čisto lice je prvi preduslov održavanja kože lica mladolikom.

8. A, sada napravite i kremu U čisto kokosovo ulje dodajte par kapi eteričnog ulja semenki, šargarepe i slatke pomorandže. Dok spavate, ovaj melem će raditi za vas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs