Slušajte signale koje vam telo šalje

5 alarmantnih znakova da je vreme za odmor

Suve usne, česte upale, kožni problemi, buđenje noću, kao i konstantan umor, jasni su pokazatelji da ste pod stresom i da vam je potrebna relaksacija
Lepi & Zdravi
11:16h Autor:
5 alarmantnih znakova da je vreme za odmor
Foto: Shutterstock

Živimo u brzom vremenu u kojem svakodnevno žurimo kako bismo stigli sve da odradimo na vreme, ali naš organizam ne može uvek da prati ovaj tempo.

Suve usne – ukazuju na manjak vitamina B12 koji uzrokuje anemiju zbog koje možete osećati slabost i vrtoglavicu.

Često imate upale – ukoliko je vaš imunitet oslabljen, onda se lakše možete razboleti i prikupljati razne viruse. Popravite ishranu tako da unosite dovoljno vitamina u organizam, dovoljno spavajte i bavite se nekom fizičkom aktivnošću.

Upala kože – ako pre niste imali kožnih problema, a sada imate, onda je to vrlo verovatno znak da nešto nije u redu iznutra. Slušajte svoje telo.

Ne spavate normalno – često buđenje tokom noći po pravilu ukazuje da ste pod stresom. Pokušajte pre spavanja da čitate knjige, slušate laganu muziku i slično, kako biste se umirili.

Umorni ste, a spavate dovoljno – ukoliko dovoljno spavate, a tokom popodneva ste i dalje umorni, posetite svog lekara jer to uglavnom ukazuje na zdravstvene probleme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs