Izaberite najbolje za sebe

5 vrsta depilacija po tipovima žena: Najbolji efekat za najmanje para!

Pre nego se odlučite za neku od popularnih metoda depilacije dobro razmislite koja od njih je najbolja za vas. Donosimo vam najpopularnije vrste depilacije raspoređene po različitim tipovima žena
Nega
19:06h Autor:
5 vrsta depilacija po tipovima žena: Najbolji efekat za najmanje para!
Foto: Shutterstock

Kada govorimo o uklanjanju dlačica, na tržištu su nam dostupne brojne, vrlo različite metode i zato se često pitamo - koja je najbolja? Pre nego se odlučite za neku od popularnih metoda depilacije dobro razmislite koja od njih je najbolja za vas. Donosimo vam najpopularnije vrste depilacije raspoređene po različitim tipovima žena:

1. Ako štediš na budžetu i želiš najbolje za najmanje novca

Kućna depilacija voskom je najefikasniji i najekonomičniji način uklanjanja dlačica. Depilacija voskom garantuje dobre rezultate i vrlo je jednostavna za upotrebu. Ali treba voditi računa o vrsti voska koja mora da odgovara tipu vaše kože, ali i delu tela na kom se koristi. Naime, neki preparati mogu da izazovu alergijsku reakciju, dok drugi možda nisu efikasni koliko bi trebalo da budu. Kada pronađete pravi vosak za vas, pridržavajte se uputstva na pakovanju.

Maljavost kod žena krije opasne probleme: Ovo su znaci upozorenja, ne smete da ih ignorišete!

2. Ako se ne libiš da potrošiš novac na moderniju i trajniju metodu

Lasersko uklanjanje dlačica je najefikasnija metoda depilacije. Osim što gotovo bezbolno "izbija" dlačice iz kože, rezultat je dugotrajan, pa nakon tretmana nećete još dugo brinuti oko dlačica. Ova metoda zahteva barem pet tretmana po području, a za najbolje rezultate bi trebalo da se ponovi jednom ili dva puta godišnje.

3. Ako imaš jako nizak prag bola i dlačice ti brzo rastu

Kako bi se uklonile dlačice voskom potrebno je biti strpljiv i tolerantan jer morate da pričekate da one narastu od 2 do 4 milimetra. Za sve vas koje ste nestrpljive, imate dlačice koje brzo rastu ili ne podnosite bol prilikom čupanja dlačica, najbolja metoda je brijanje.

Za razliku od voska koji može da izazove iritacije, brijač možete da koristite svakodnevno, čak i dva puta dnevno (uz odgovarajuću hidrataciju kože). Jedina mana je što žilet dlačicu reže ravno, pa se ona tokom rasta čini debljom i vidljivijom. Birajte oštre brijače prilagođene ženama, menjajte ih redovno i posle brijanja nanesite ulje ili losion za telo.

Zbogom iziritiranoj koži nakon brijanja: Cake za savršeno glatke noge!

4. Ako želiš da se rešiš dlačica na najbrži i najlakši način

Ako ste u žurbi i želite da se što pre rešite dlačica na nogama, upotrebite losion ili kremu za depilaciju. Reč je o vrlo praktičnom proizvodu koji nanesete na kožu tokom tuširanja, ostavite da deluje oko 5 minuta i isperete kožu mlakom vodom. Ako želite da smanjite opasnost od iritacija, nanesite losion na kožu, ostavite ga dva do tri minuta, pa višak uklonite brijačem.

Jedino o čemu morate da vodite računa je testiranje pre upotrebe jer ovakvi preparati mogu da izazovu alergijske reakcije. Malo losiona nanesite na unutrašnji deo podlaktice i pričekajte par minuta. Ako nema reakcije krema ili losion su sigurni za korišćenje.

5. Ako voliš da isprobavaš kućne preparate

Depilacija šećernom pastom je najprirodniji način depilacije i kožu čini mekom. Postoje brojni recepti za pripremu kućne šećerne paste i zato je važno da odaberete onaj provereni, koji je već neko od vaših poznanika isprobao.

Metoda je jednostavna i jeftina, ali nemojte da se iznenadite ako vam ne uspe iz prvog, drugog ili pak trećeg pokušaja. Prvo, treba da pogodite odgovarajuću rameru preparata, kako bi pasta bila dovoljno rastegljiva i lepljiva, odnosno pogodna za depilaciju.

Nakon toga, potrebno je savladati tehniku. Za nanošenje smese na kožu kao i pokrete koji izvlače dlačice iz korena potrebna je dobra praksa i veština koja nije toliko jednostavna koliko se čini.

Šećer, limun i voda: Depilacija šećernom pastom za glatku kožu poput bebine!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs