Maljavost

Maljavost kod žena krije opasne probleme: Ovo su znaci upozorenja, ne smete da ih ignorišete!

Žene koje imaju problema sa izraženom maljavošću moraju da obrate pažnju na svoje zdravlje
Nega
18:52h Autor:
Maljavost kod žena krije opasne probleme: Ovo su znaci upozorenja, ne smete da ih ignorišete!
Foto: Shutterstock

Svaka žena više ili manje muku muči sa depilacijom. Bilo da ovaj ritual moraju da izvode jednom mesečno, nedeljno ili čak svakodnevno, to je nešto što nerado čine.

Međutim, iza izražene maljavosti se kriju ozbiljni medicinski problemi.

Žena (46) svako jutro brije lice, već 8 godina unazad: Ovo je njen ritual, a koža joj se promenila!

Hormonska neuravnoteženost

Pojačani rast dlaka na tipično "muškim" delovima tela kao što su brada, brkovi, leđa, prsa, i donji deo stomaka upućuju na bolest po imenu hirzutizam. Ona je znak hormonske neuravnoteženosti u telu, odnosno pojačanog lučenja muških hormona koji mogu izazvati mnoge teškoće.

Problemi sa jajnicima

Ako je višak androgenih hormona popraćen neredovitim menstruacijama dublji razlog može se kriti u problemu sa jajnicima, odnosno sindromu policističnih jajnika. Od ove bolesti oboleva i do deset posto žena, a popraćen je i kroz višak kilograma, problemima sa aknama, te inzulinskom rezistencijom. Ukoliko primetite ove simptome kod sebe, svakako bi trebali posetiti svog ginekologa.

Drevni ruski recept: Dlačice sa lica i tela nestaju kao rukom odnešene!

Loše navike

Preterana dlakavost kod žena može biti posledica i neurednog života, loše ishrane i prečestog uzimanja pojedinih lekova koji mogu naštetiti hormonskoj uravnoteženosti. Ljubitelji prirodnog pristupa uravnoteživanje hormona predlažu gubljenje viška kilograma, uvođenje redovne vežbe (u obzir dolazi sve od svakodnevne jače šetnje do bavljenja jogom) i zdrave ishrane sa namirnicama bogatim vlaknima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs