Navike koje mogu pokvariti naš ten i oštetiti kosu

Kako svakodnevno škodimo svojoj koži?

Otkrivamo kojih to grešaka ili loših navika nismo svesni, a koje nam mogu pokvariti svakodnevni trud koji ulažemo u negu i lepotu
Nega
06:50h Autor:
Kako svakodnevno škodimo svojoj koži?
Foto: Shutterstcok

Često nosite konjski rep, stalno dodirujete lice, perete kosu svaki dan. Ovo su samo neke beauty greške koje nesvesno pravite svojoj koži, kosi i licu, a koje dugoročno gledano mogu pokvariti vaš ten i oštetiti kosu. Pa, da vidimo kojih to grešaka ili loših navika niste svesni, a koje nisu nimalo bezazlene. Ležete u krevet sa šminkom Ovo je verovatno prvo beauty pravilo koje ste naučili i koje je svako do svoje 18. godine već morao da usvoji. Odlazeći u krevet sa šminkom, dozvoljavate mastima, uljima i odumrlim ćelijama kože da se akumuliraju tokom noći. Zbog šminke na očima, rizikujete da dobijete i konjunktivitis, i crvenilo očiju. Stoga, umesto što ujutro sat vremena pokušavate da popravite posledice zaboravljenog make-upa, obavezno pre spavanja temeljno očistite kožu. Četku za rumenilo niste odavno oprali Činjenica je da će, ukoliko ne perete redovito svoju četkicu, ona postati leglo bakterija, prljavštine i naslaga masti i ulja. Prenositi to na kožu je nešto najgore što možete da uradite svom licu tokom nanošenja make-upa. Prljava četkica može uzrokovati iritaciju i nastanak akni. Preporuka je četkicu prati bar jednom nedeljno. Četkicu operite u toploj vodi sa malo antibakterijskog gela. Stalno dodirujete liceNesvesno tokom celog dana dodirujete lice. I, to radite često. Dok slušate, dok razgovarate, dok čitate, kada ste pod stresom ili iznenađeni. No, imajte na umu da vaše ruke nisu čiste, te da prljavštinu i bakterije prenosite na osetljivu kožu lica. Ukoliko ne perete ruke svakih nekoliko minuta, ne dirajte lice.

Nosite konjski rep 24 sata, sedam dana Možda izgledate lepo kada kosu zategnute u visoki konjski repić, no konstantno zatezanje kose i temena nije dobro. Kako bi vam se vlasi izmučene svakodnevnim stezanjem u gumice oporavile, za konjski rep se odlučite dva puta nedeljno.

Previše se negujete Da, i to je moguće. Spadate li u grupu žena koje svaki dan peru kosu, rade piling lica i tela? Ako su odgovori potvrdni, možemo zaključiti da se negujete previše. Kosu bi trebalo prati maksimalno dva ili tri puta nedeljno. Ironično, ali što više perete kosu, biće masnija i brže će se mastiti. Isto važi i za kožu. Bez obzira na to koliko se sveže osećate odmah nakon pilinga, često ispiranje može poremetiti Ph kože, isušiti je, a koža vam može postati još osetljivija. Uostalom, čestim pilinzima uklanjate i zaštitni sloj kože. Retko menjate šminku i zaboravljate da proverite rok trajanja Sećate li se kada ste poslednji put kupili maskaru ili ruž za usne? Koliko je star onaj omiljeni puder koji trenutno koristite? Zastareli make-up može uzrokovati alergijske reakcije, iritaciju kože, akne, infekcije, konjuktivitis. Evo kratkog vodiča koji će vam otkriti koliko često morate da menjate određene proizvode. Maskaru svaka tri do šest meseci. Olovku za oči, puder i rumenilo svaka 24 meseca. Senku za oči i ruž za usne svakih 12 meseci. Stavljate regenerator na temeČak i ako imate najluksuzniji, najglamurozniji i najmirišljaviji regenerator za kosu, nikada ga nemojte stavljati pri korenu kose. Nanesite ga samo na vrhove kojima i treba dodatna nega, što će pomoći obnavljanju. Telo prirodno proizvodi masnoću, pa kosu pri temenu ne treba dodatno omekšavati. Regenerator će samo doprineti stvaranju dodatne masnoće i poremetiti prirodni balans.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs