Može i to

Prolepšajte se preko noći: Otkrivamo kako!

Blistava koža i bujna kosa ujutru deluju neizvodljivo, ali ovih nekoliko koraka će vam pomoći u tome
Nega
11:36h Autor:
Prolepšajte se preko noći: Otkrivamo kako!
Foto: Thinkstock

Svi znamo da je san dobar za kožu dok nedostatak istog dovodi do podočnjaka, umornog izgleda i starenja kože. No, postoje li još neki trikovi vezani uz san i lepotu koje bi svaka žena trebalo da zna.

Prestala je da pije kafu: Evo šta joj se desilo nakon samo tri nedelje!

Raskošna kosa

Odložite viklere i figaro na neko vreme. "Talase" možete napraviti ako sveže opranu i osušenu kosu podelite na nekoliko debljih pramenova (pet ili šest, u zavisnosti od gustine), umotate oko ose, a zatim nastavite da uvijate dok ne dobijete malu "pužić punđicu".

Pričvrstite gumicom pri korenu, prespavajte tako, a ujutru raspustite punđice, rastresite kosu (naglavačke) i poprskajte malo laka ako je neophodno.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nežna koža

Smog, sunce i stres loše utiču na kožu, koja postaje suva, siva i beživotna. Pre spavanja očistite lice i obavezno nanesite hidratantnu kremu, probudićete se osveženi.

Savršeni izgled pomoću obične kašike: Ni ne slutite za šta može da vam koristi!

Glatka koža

U kom položaju spavate? Najbolje za lepotu je da spavate na leđima, tako ćete usporiti stvaranje bora. Osim toga, možda biste mogli da investirate u nekoliko svilenih jastučnica, pošto je ovaj materijal nežniji od pamuka.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Smanjite nadutost kapaka

Otečeni kapci nisu lep prizor, ali ovaj problem rešava se relativno lako. Evo šta bi trebalo da radite: jedite manje slane hrane, nemojte se nalivati vodom pred odlazak na spavanje i neka vaša noćna krema bude lagana, u formi gela. I, nije loše da malo podignete uzglavlje.

Balzam za usne

Ako nisu hidrirane, usne će vam se perutati. Noću se usne suše i više nego preko dana jer svi mi tokom noći u nekim periodima dišemo na usta. Dakle, posle pranja zuba nanesite balzam za usne i neka to postane vaša večernja rutina. Posle nekoliko dana primetićete razliku.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs