Obratite pažnju

Podmladite se pomoću jednostavnih caka: Tajna je u detaljima!

Evo šta možete i morate da uradite da biste što duže zadržali mladoliki izgled
Nega
13:22h Autor:
Podmladite se pomoću jednostavnih caka: Tajna je u detaljima!
Foto: Shutterstock

Navike u nezi kože stvaramo od najmlađih dana. I dok smo neke usvojili od majke ili bake, druge smo stvorili sami, onako kako nam najbolje odgovara. Iako znamo osnovna pravila, nije naodmet da ponovimo ono što možemo i moramo da činimo da bismo što duže zadržali mladoliki izgled.

Nega kose

Svi savremeni uređaji koje koristimo za friziranje, od pegle za kosu do fena, vremenom uništavaju vlasi. Frančeska J. Fusko, profesorka dermatologije u Icahn School of Medicine u Maunt Sinaju, za Yahoo Health kaže da bar dva dana nedeljeno ne treba da tretiramo kosu ničime. Pustite je da se sama osuši nakon pranja i nemojte da koristite nikakve proizvode, niti pomagala za friziranje.

Dermatolog Kevin Pinski naglašava da je za zdravu kosu važno da unosite dovoljno proteina u organizam. Prosek dnevnog unosa proteina za žene je 46 grama, a vodilja može da vam bude to da ih u čaši mleka ima oko 8 grama.

Najbolje frizure za žene posle 40-e: Podmladiće vas i do 10 godina! (FOTO)

Krema za sunčanje

U proleće i leti treba svakodnevno da koristite kremu za sunčanje, pa čak i tokom kišnih perioda. Osim lica, koža je posebno osetljiva na rukama jer je tanja, a stalno je izložena spoljašnjim uticajima. Ako ste duži period na otvorenom, nanosite kremu svaka dva sata i nakon pranja ruku. Kreme sa zaštitnim faktorom 30 su zlatni standard prema preporukama dermatologa.

Jednostavnije nego što ste mislili: Cake holivudskih diva zahvaljujući kojima prkose godinama!

Beli i zdravi zubi

Beli zubi su ogledalo vaše brige o zdravlju, a pojedine namirnice su kao stvorene da ih unište i da im daju neprijatne mrlje. Kako kaže stomatolog Emanuel Lejlijev za Yahoo Health, najveća opasnost za bele zube je tamna i lepljiva hrana, poput sosova za pečenje ili onog od soje. Na listi nepoželjnih namirnica su i kafa, gazirana pića ili crveno vino.

Kako sam izbelela zube kod kuće: Liz otkriva svoj recept za blistav osmeh (VIDEO)

S druge strane, povrće je zbog visokog procenta vlakana poput prirodne četkice za zube. Ako želite najbolje, birajte spanać, zelenu salatu ili brokoli jer povrće s puno vlakana sprečava nastanak naslaga na zubima. Takođe, studija PLOS Onea pokazala je da su ispitanici koji su jeli tri porcije obroka bogatih karotenoidima imali lepšu i zdraviju kožu.

Pametni dodaci

Uz neminovne borice na licu, ruke su pravi pokazatelji da smo ušli u zrele godine, ali uz nekoliko trikova možemo da ublažimo i ovaj problem. Lepi, sređeni i nalakirani nokti uz malo nakita, poput prstena i narukvica, odvući će pažnju pa se malo potrudite i svakodnevno se sređujte. Manikirka Linet Kene za Yahoo Health preporučuje da od lakova za nokte birate ljubičaste i nežnije crvene nijanse, jer će nokti da izgledaju lepo i elegantno.

4 dijete za vitkije ruke, kukove, butine i struk: Hormoni i ishrana utiču na masne naslage!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs