Isprobajte i vi

Zategnite kožu nakon mršavljenja: 10 trikova za savršenu liniju

Ricinusovo ulje i eterično ulje lavande su saveznici lepe kože, a nakon mršavljenja koži su potrebni pilinzi jer oni poboljšavaju cirkulaciju i vraćaju elastičnost
Nega
18:10h Autor:
Zategnite kožu nakon mršavljenja: 10 trikova za savršenu liniju
Foto: Shutterstok

Mršavljenje je tek prvi korak do savršene linije. Ne zaboravite da treba da negujete i kožu.

1. Nagli gubitak kilograma osim što nije dobar za zdravlje, nije dobar ni za liniju. Koža ne može da prati mršavljenje i postaje mlitava. Bolje je da postepeno mršavite i da pritom intenzivno vežbate, jer će to koži da vrati elastičnost.

2. Važno je da koristite i kreme koje učvršćuju kožu. Najbolji izbor su losioni na bazi aloe vere i vitamina A i C jer podstiču proizvodnju kolagena i doprinose zategnutijem izgledu.

3. Predugo izlaganje suncu nije dobro za kožu jer je isušuje i usporava proizvodnju kolagena čime se povećava rizik od bora.

4. Nakon mršavljenja koži su potrebni pilinzi jer oni poboljšavaju cirkulaciju i vraćaju koži elastičnost. Stručnjaci su saglasni da su najbolji oni na bazi morske soli.

Kako da napravite piling za telo od soli saznajte OVDE.

5. Slično kao i pilinzi, i masaže poboljšavaju cirkulaciju, a dobra prokrvavljenost omogućuje lakše upijanje losiona koji koži vraćaju elastičnost.

6. Da biste podstakli uklanjanje otrova i ubrzali cirkulaciju, napravite kućni “body wrapping”. Metoda obmotavanja tela plastičnom folijom, pre čega se koža maže kremom protiv celulita, smanjiće otečenost i osiguraće zategnutiji izgled kože.

OVDE saznajte kako da se rešite celulita najjeftinijim i efikasnim oblogama od kafe i čokolade.

7. Joga, dizanje tegova, sklekovi, čučnjevi i pijenje dovoljno vode blagotvorno deluju na kožu čineći je čvršćom.

8. Potrebna je ishrana bogata proteinima koji pomažu u izgradnji mišića.

9. Šampone i gelove za tuširanje koji sadrže sulfate najbolje je da izbegavate jer su preagresivni. Oni isušuju, brišu prirodne masti zbog čega koža gubi elastičnost.

10. Ricinusovo ulje i eterično ulje lavande su saveznici lepe kože, ali je potrebno da ih svaki dan umasirate u kožu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs