PRAVE LEPOTICE

OVE DAME SU BILE SIMBOL PRIRODNE LEPOTE JUGOSLAVIJE, PRE VLADAVINE ESTETSKIH KOREKCIJA: Jednoj čak ni Tito nije odoleo

Nejlepše žene bivše Jugoslavije plenile su prirodnim izgledom!

Nega
16:31h Autor:
OVE DAME SU BILE SIMBOL PRIRODNE LEPOTE JUGOSLAVIJE, PRE VLADAVINE ESTETSKIH KOREKCIJA: Jednoj čak ni Tito nije odoleo
Nejlepše žene bivše Jugoslavije, Foto: Printscreen Youtube

Jugoslavija je i te kako mogla da se hvali damama koje su posedovale vanvremensku prirodnu lepotu! Na estetske korekcije nisu ni pomišljale, a na ceni je bio karakter, kao i autentičnost. Svaka od njih je plenila posebnom energijom!

Jedna od najfatalnijih dama, koju je cela Jugoslavija, a i svet, obožavao bila je, upravo Olivera Katarina. Njen pogled, osmeh i glas svima su ostali duboko urezani u sećanju. Podjednako je bila dobra i kao pevačica i kao glumica,. Svojim talentima je ostavljala bez daha. Nazivali su je najvećom srpskom heroinom.

Retko ko je mogao da odoli njenom neverovatnom šarmu i harizmi. Imala je nekoliko veza sa uticajnim muškarcima, ali nijedna nije potrajala, na kraju se udala za Miladina Šakića.

Josip Broz Tito ju je obožavao, zbog čega je bila gost na svim njegovim događajima. Međutim, bez obzira na svu slavu i obožavanja, Olivera je često govorila da je žrtva svoje lepote.

1 / 5 Foto: Prinscreen Youtube / teodordebry

Glumica Ena Begović imala je, takođe, raskošnu lepotu, a devedesetih je važila za najveću zvezdu jugoslovenskog filma i hrvatskog pozorišta. Ali, njenu blistavu karijeru prekinula je užasna tragedija. Naime, sa samo 40 godina poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram / anjasovagovic

Desanka Beba Lončar, još kao sedamnaestogodišnjakinja pojavila se u filmu „Ljubav i moda“, i tada je privukla veliku pažnju svojom lepotom, stilom i elegancijom.

Beba Lončar
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Ubrzo je počela da gradi karijeru i van granica naše zemlje, jedno vreme je živela i radila u Italiji. Udala se za splitskog biznismena Josipa Rundeljaka, ali razvela se posle 23 godina braka.

Beba Lončar
foto: Wikipedia

Marija Baksa privlačila je mnoge muške poglede dok je šetala beogradskim ulicama. Fatalna plavuša uživala je ogromnu slavu u tadašnjoj Jugoslaviji. Kako je bila veoma uspešna, izgradila je internacionalnu karijeru, sedamdesetih godina prošlog veka preselila se u Italiju gde je snimila nekoliko filmova.

Marija Baksa
foto: Wikipedia / Marija_Baksa

Jelena Žigon je važila za jednu od najlepših žena u srpskoj kinematografiji i tako je ostalo do kraja njenog života. Mnogi su govorili da svojom lepotom može da parira Sofiji Loren, Đini Lolobriđidi. Bila je sinonim za eleganciju i otmenostI. Jelena je glumu je upisala sa 16 godina, a jedno vreme bavila se i manekenstvom. Glumica je ostvarila veliki broj uloga, a publika je najviše pamti kao Jelenu Todorović u seriji „Žikina Dinastija“.

1 / 6 Foto: Instagram / _duhkojihoda_
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs