JEDINA SRPKINJA KOJA JE PRE 50 GODINA OČARALA SVET: Svi su u njeno TELO gledali bez daha, a LEPOTOM ih je OPČINILA

Olivera Katarina je Srpkinja koja je svojom lepotom, pre 50 godina opčinila ceo svet.

Vip priča
Autor:
JEDINA SRPKINJA KOJA JE PRE 50 GODINA OČARALA SVET: Svi su u njeno TELO gledali bez daha, a LEPOTOM ih je OPČINILA
Srpkinja koja je pre 50 godina opčinila svet, Foto: Prinscreen Youtube / teodordebry

Slavna glumica i pevačica Olivera Katarina važila je za jednu od najlepših žena na svetu. Dok su muškarci ludeli za njom, žene su joj zavidele na izgledu i na šarmu.

Pre 50 godina, jedna Srpkinja prošetala je čuvenom Kroazetom u jednostavnoj haljini u kojoj je pokazala sve atribute i zasenila čak i najveće holivudske zvezde.

Zajedno sa ekipom filma "Skupljači perja", među kojima su bili glumci Velimir Bata Živojinović, Bekim Fehmiju i Gordana Jovanović, te reditelj Aleksandar Saša Petrović tada je crvenim tepihom prošetala i jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije - Olivera Katarina, piše Glossy.

Udavala se dva puta, za književnog kritičara Vuka Vuča i za tadašnjeg potpredsednika Beograda Miladina Šakića. Sa Miladinom je dobila i sina Maneta koji je danas uspešan slikar, a ovoj ljubavi na kraj je stala prerana Šakićeva smrt.

Rođena je 5. marta 1940. godine u Beogradu kao Olivera Petrović.

Olivera Katarina
Olivera Katarinafoto: Kurir / Nebojša Mandić

Poznata je bila i kao Olivera Vučo, nakon udaje za Vuka, ali je svakako najpoznatija pod svojim umetničkim imenom Olivera Katarina.

Mnogi su se pitali šta znači njeno drugo ime, a sama umetnica nekoliko puta je istakla kako je Katarina bilo ime njene pokojne majke.

Olivera Katarina
Olivera Katarinafoto: Kurir / Marina Lopičić

Ona je za majku bila izuzetno vezana, a nakon njene smrti šest meseci nije mogla da govori od šoka. Kako je ispričala, najmanje što je mogla da uradi bilo je to da doda njeno ime uz svoje.

(Stil/ Nova)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs