tužna sudbina

BILA JE KRALJICA MUZIKE I PEVALA JE TITU: Živela je kao GROFICA okružena velikim imenima, a umrla u BEDI I SIROMAŠTVU

Tužna sudbina zadesila je nekada najveću zvezdu Jugoslavije, Latifu Kujović Nafiju kojoj se život preko noći okrenuo.

Vip priča
17:39h Autor:
BILA JE KRALJICA MUZIKE I PEVALA JE TITU: Živela je kao GROFICA okružena velikim imenima, a umrla u BEDI I SIROMAŠTVU
Tužna sudbina Latife Kujović Nafije, Foto: Printscreen Youtube

Latifa Kujović Nafija bila je crnogorska pevačica, divnog glasa i raskošne lepote, a važila je za jednu od najpopularnijih pevačica bivše Juge. Njenoj lepoti i glasu divili su se mnogi, a među njima je bio i Josip Broz Tito.

Pevala je istaknutim i cenjenim ličnostima, a sa takvima je imala priliku i da sarađuje. Odluka da se bavi muzikom pala je iznenada, nakon što je u Sarajevu srela čuvenu pevačicu Divnu Kostić.

"Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država", govorila je Nafija.

Latifa Kujović Nafija
Latifa Kujović Nafijafoto: Printscreen Youtube

Latifa je svojim radom zarađivala veliki novac, a jedna je od retkih pevačica koja je imala priliku da peva Titu.

"Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga", govorila je Nafija i dodala da ju je pratio bezbroj puta muzičar Ismet Alajbegović Šerbo. A on nije svirao bilo kome.

Međutim, bez obzira na veliki novac koji je zarađivala tokom karijere, ona je ipak život završila u nemaštini. Kraj života dočekala je u memljivoj sobi prognaničkog naselja Rudeš, ona se do samog kraja borila prodajući na ulici svoju staru garderobu.

"Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hleb i vodu", pričala je pevačica.

Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. u Beranama a sahranjena je na muslimanskom groblju na Jasikovcu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs