pravi savet za sve žene!

DIVIMO SE NJENOM STAVU I IZGLEDU, A NE ZNAMO DA JE IMALA TEŠKU PSIHUČKU KRIZU: Samo 1 stvar joj je vratila samopouzdanje

Sada potpuno drugačije gleda na sebe!

Nega
17:19h Autor:
DIVIMO SE NJENOM STAVU I IZGLEDU, A NE ZNAMO DA JE IMALA TEŠKU PSIHUČKU KRIZU: Samo 1 stvar joj je vratila samopouzdanje
Kako je Bruk Šilds vratila samopouzdanje?, Foto: Profimedia

Osamdesetih godina prošlog veka bila je simbol lepote i privlačnosti, a postala je planetarno poznata posle filma "Plava laguna" u kome je imala glavnu rolu. Glumica Bruk Šilds nedavno je progovorila o putu kojim je morala da prođe da bi stvorila samopouzdanje.

I pored toga što je važila za jednu od najlepših žena tog vremena, nije imala dovoljno samopouzdanja i svesti o sebi, pa se osećala nesigurno i nepotpuno. Nedavno je sa javnošću podelila jedno od svojih najvećih otkrića - žene mogu biti seksi i senzualne u svim životnim dobima.

- Danas živim "u svom telu" punim plućima, više nego ikad pre - dodala je.

Bruk je imala napornu prethodnu godinu. Tokom vežbe na dasci za balansiranje, što radi svaki dan, neka sitnica joj je skrenula pažnju i ona je nezgodno pala i slomila butnu kost. Posle toga je mora da ide na rekonstruktivnu operaciju koja joj je ostavila ožiljak. Sedmice je provela na fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, piše Ona.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

U jednom intervjuu je otkrila sve o svojoj borbi s ljubavlju prema samoj sebi i osećaju seksepila, za koji smatra da je deo žene u bilo kojoj životnoj dobi. Bruk je otkrila kako misli da bi žene trebalo da se osećaju još seksepilnije i da još više vole svoje telo kako stare.

- Verujem da je pogrešno mišljenje da žene ne mogu da budu seksi nakon određene životne dobi. Prihvatanje svog tela dolazi kasnije. Sada živim u boljem skladu sa svojim telom nego ikada - ispričala je.

Glumica je dodala da su starije žene često odbačene kao nevažne u društvu.

- Moje telo se zapravo oseća kao da pripada meni. A ne mogu da kažem da sam se tako osećala u mladosti. Mislim da postoji zabluda da, ako niste sposobni za rađanje, čini se da niste bitni na svetu. Jer vi više ne održavate svet - rekla je.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Šilds je dodala da je snaga i privlačnost starenja u samopouzdanju koje žene sa godinama dobijaju, ali i spremnosti da bez izvinjenja rade stvari koje pomeraju granice koje su ih nekada sputavale.

- Sada ulazimo u prostoriju samopouzdano i mislimo, pa, nemam šta izgubiti. U tome postoji jedna opijajuća jednostavnost. Samopouzdanje je najseksepilnija stvar s kojom sam se ikada susrela - rekla je u intervjuu.

Otkrila je da se donedavno nije osećala prijatno u svom telu, napominjući da su njene 20-te bile ispunjene strahom, a njene 30-te usredotočene na pokušaj da se oseća i izgleda na određeni način, dok je takođe očajnički pokušavala da zastrudni.

- U svojim 20-ima sam se bojala seksa, bila sam devica do svoje 22. godine. Znate, mislila sam da seksom vređam čovečanstvo, jer sam katolik, nisam udata i stalno sam osećala kamen krivice na ramenima - rekla je.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

U 30-ima se nije zapravo radilo o tome da budem seksi. U centru pažnje je bio optimalan rad tela kako bi stvorila nešto novo. To je bilo poput 10-godišnjeg putovanja - priča Bruk.

Nakon što se borila da zatrudni i prošla kroz sedam krugova veštačke oplodnje u svojim 30-ima, tek je u 40-tima konačno doživela seksualno buđenje u i prvi put seks podredila sebi - svojim potrebama i željama.

- Tek u svojim 40-ima sam počela da tazmišljam o seksu kao o svom iskustvu, a ne o nečijem iskustvu kojim sam se upravo kretala. Ono što želim da moje kćerke znaju je da je to zajednička odluka - rekla je.

- A moja karijera? Indirektno su mi govorili da sad, kad sam napunila 40 godina, više nisam zanimljiva. Četrdesete nisu kraj, to je novi početak. I tako sam se i ja osećala - na početku nečeg novog - objasnila je.

Bruk Šilds
foto: Profimedia

Bruk, koja ima dve kćeri - Rovan, 18, i Grier, 15, želi da prenese tu važnu poruku ljubavi prema samoj sebi na svoju decu i njihove odnose.

- Ne želim da se ikada osećaju iskorićeno. Želim da imaju kontrolu nad sobom i svojim životom i da se ničega ne stide - rekla je.

Dodala je da je u toj potrazi za sobom i kod prihvatanja sebe bitna i podrška partnera. Romantika, vreme posvećeno jedno drugom, izlasci i još niz svakodnevnih stvari koje ljudi mogu pružiti jedni drugima imaju veliki uticaj na samopouzdanje i održavanje ljubavnog odnosa, koji posebno utiče na to kako čovek vidi samog sebe.

- Na moje samopouzdanje ne utiču spoljašnje okolnosti. I mislim da je čudo proći kroz ovaj posao kojim se ja bavim ceo život i opstati u njemu. Moja vrednost nisu bili spoljašnji aduti, nego vitalnost - zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs