Napravite sami

Domaća krema protiv bora: Hidrira i pegla vašu kožu!

Izbegnite konzervans i napravite kremu koja će prijati vašem licu, tako ćete znati šta nanosite na kožu svako jutro
Nega
16:16h Autor:
Domaća krema protiv bora: Hidrira i pegla vašu kožu!
Foto: Shutterstok

Kao što smo dosad mnogo puta rekli i dokazali, da biste ugodili sebi nisu vam potrebni skupoceni preparati. Sve što vam može pomoći da vaša koža izgleda lepo i negovano možete napraviti sami.

Donosimo vam recept za sjajnu hidratantnu kremu koju možete koristiti za lice i telo, a veruje se da je na ovaj način kreme pravio jedan grčki lekar koji je žive pre gotovo dve hiljade godina. Veoma se jednostavno može napraviti i nisu vam potrebni neki posebni aparati niti sastojci.

Za šta je dobar pčelinji vosak pročitajte OVDE.

Kremu možete koristiti i kao sredstvo za skidanje šminke, ali je za sprečavanje i peglanje bora kao i za hidrataciju neprikosnovena.

Potrebni sastojci: Pčelinji vosak, kašika meda, 8 kašika izribanog pčelinjeg voska, 200ml bademovog ulja, 1/2 šolje ružine vodice i 2 manje teglice.

Šta sve leči ružina vodice pročitajte OVDE.

U maloj posudi, na veoma niskoj temperaturi otopite med i vosak u ulju, a nakon toga ostavite smesu da se malo prohladi. U smesu voska i ulja kap po kap sipajte ružinu vodicu dok ne dobijete odgovarajuću gustinu za kremu. To ćete morati da odredite sami po osećaju.

Kad ste prestali sa dodavanjem ružine vodice, mešajte kremu još nekoliko minuta prespite je u čiste i suve teglice, zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.

Četiri razloga će vas ubediti zašto trebate da se negujete sa bademovim uljem, više pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs