NEGA KOŽE

Mogu da spreče starenje kože i stvaranje bora: Ovi vitamini su neophodni svakoj ženi nakon 40-te godine!

Vitamini i minerali regulišu sve procese u telu i zato se moraju svakodnevno unositi

Nega
14:57h Autor:
Mogu da spreče starenje kože i stvaranje bora: Ovi vitamini su neophodni svakoj ženi nakon 40-te godine!
Foto: Shutterstock

Često trošimo puno novca na razne kreme i šminku kako bi nam koža izgledala mladoliko, a zaboravljamo da prava nega kreće iznutra. Unos vitamina je vrlo važan, a mi vam donosimo spisak vitamina koji su obavezni nakon 40-te godine, jer tada koža počinje ubrzano da stari i javljaju se bore.

Ako telu nedostaju vitamini, to će uticati na sve organe, uključujući našu kožu, kosu i nokte. Ovu su vitamini koji su potrebni svakoj ženi, kažu dermatolozi.

Probiotici

Toksini koji se nalaze u našim crevima se izlučuju uglavnom kroz pore, a samim tim koža automatski izgleda loše. Toksini izazovaju pojavu akni, pojačano lučenje sebuma i pigmentaciju. Da biste održali normalnu mikrofloru creva, dopunite svoju ishranu hranom koja sadrži probiotike.

Omega 3 masne kiseline

Riblje ulje je jedan od glavnih izvora nezasićenih masnih kiselina Omega-3. Useld nedostatka ovih masnih kiselina, kože postaje suva i gubi elastičnost.

Vitamin C

Vitamin C je odličan savetznik protiv starenja. On može da ublaži pojavu bora, jača zaštitnu barijeru kože i ujednačava ten.

Vitamin E

Budući da vitamin E ima antioksidativna svojstva, štiti kožu od štetnih efekata UV zraka i oštećenja izazvanih niskim temperaturama. Takođe poboljšava mikrocirkulaciju, što ubrzava oporavak kože i zarastanje rana.

Vitamin D

Vitamin D stimuliše proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost kože, sprečava bore i minimalizuje akne.

Biotin

Biotin ili vitamin B7 je glavni saveznik u očuvanju mladolikog izgleda. Reguliše rad lojnih žlezda, što pozitivno utiče na lečenje seboreje. Biotin takođe stimuliše proizvodnju keratina i kolagena, povećavajući tako čvrstoću i elastičnost kože.

Kalcijum

Kao nedostatak kalcijuma javljaja se poremećaj melanina, koža gubi vlažnost i elastičnost i može doći do raznih upalnih procesa.

Vitamin B12

Ako imate problem sa neujednačenim tenom i pigmentacijom na koži, najverovatnije vam nedostaje vitamin B12.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs