recepti

Regenerišu, uklanjaju nepravilnosti, skidaju godine: Ovo su najbolje maske za ruke koje možete napraviti kod kuće!

U zimskoj sezoni ne smete zaboravite na negu kože. Kada je napolju hladno, našoj koži je potrebna posebna hidratacija - i ako se gotovo uvek setimo lica, tada često zaboravimo na ruke.

Nega
Autor:
Regenerišu, uklanjaju nepravilnosti, skidaju godine: Ovo su najbolje maske za ruke koje možete napraviti kod kuće!
Foto: Shutterstock

Da bi koža na rukama bila lepa i negovana neće pomoći samo krema, već i hranljive maske. One se mogu naći u bilo kojoj prodavnici kozmetike ili ih lako možete sami napraviti kod kuće. Poželjno je praviti i primenjivati maske 2-3 puta nedeljno. Ovog puta, delimo sa vama najbolje DIY recepte.

Za hidrataciju

Zimi su hidratantne maske za ruke najrelevantnije: zbog mraza koža je vrlo suva i ispucala. Za masku vam je potreban med i list aloje: biljku ohladite i oljuštite, a zatim pomešajte sa jednom kašičicom meda. Masirajte smesu na ruke, a zatim stavite plastične rukavice ili obične kesice. Posle petnaest minuta isperite toplom vodom.

Maska za regeneraciju kože

Ako je koža na vašim rukama već ispucala, pomoći će vam maska za regeneraciju kože. U apoteci kupite vitamin A i pomešajte jednu kašičicu sa pulpom banane. Nanesite na ruke i ostavite da odstoji pola sata. Vitamin A i banana savršeno zarastaju male rane i pukotine i brzo obnavljaju kožu.

Protiv starenja

Poznato je da ruke najbolje odaju starost. Uzmite ostatke mlevene kafe, pomešajte je sa mlevenim orasima i kremom za viskoznu konzistenciju. Nanesite na ruke, a nakon dvadeset minuta isperite toplom vodom.

Toniranje kože

Ova maska se ne sme koristiti ukoliko imate ranice i osip na koži. Skuvajte ovsenu kašu, pustite da se ohladi i dodajte limunov sok. Trljanjem nanesite na ruke i isperite nakon pola sata. Maska savršeno osvežava i tonira kožu.

Za ujednačen ten

Ova maska je pogodna za one koji se bore sa staračkim pegama i dosadnom kožom. Pomešajte grožđe i jabuku zajedno i dodajte kašiku maslinovog ulja. Dobijenu smesu nanesite na kožu. Nakon dvadeset minuta isperite. Ova maska takođe omekšava kožu i bori se protiv različitih nepravilnosti, poput žuljeva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs