Probajte

Savldajte tehniku koja će vam promeniti izgled lice - na bolje: Ovako iscrtane obrve izgledaju savršeno!

U vremenu nošenja maski, koje je obeležilo veći deo tekuće godine, akcenat je na pogledu. Kada su lepo definisane i guste, obrve i te kako doprinose simetriji lica i ističu oči. Kao što pretpostavljate na osnovu naslova, danas smo odlučili da potražimo savete stručnjaka, koji će vam pomoći da željeni izgled postignete u kućnim uslovima. Reč je o trikovima za koje se nadamo da će vam služiti, te vas pozivamo da pažljivo čitate redove koji slede.

Nega
Autor:
Savldajte tehniku koja će vam promeniti izgled lice - na bolje: Ovako iscrtane obrve izgledaju savršeno!
Foto: Thinkstock

Najbolji oblik

Za početak, važno je znati koji oblik obrva najbolje pristaje vašem licu. A kada to rešite, samo iscrtavanje je prilično jednostavno. Za početak, uzmite olovku i postavite je tako da bude u ravni sa unutrašnjim uglom nozdrve, a zatim je lagano podignite do nivoa obrve. Tu treba da bude njen početak, a ako poslušate ovaj savet, nos ćete učiniti užim. Zatim, postavite olovku uspravno, tako da bude usmerena od spoljašnjeg ugla nosa do središnjeg dela zenice. Upravo u tom delu treba da bude luk, koji će najbolje istaći oči. Za kraj, olovku za obrve položite od spoljašnosti nosa ka spoljašnjem uglu oka i podignite, kako biste odredili gde treba da se završi.

Polutrajna šminka na usnama: Saznajte sve o tretmanu koji je zaludeo žene širom sveta!

Stil

U neseseru uvek imajte olovku koja sadrži vosak, i dopunjena je češljićem. Razlog je jednostavan – on će vam olakšati da obrve usmerite nagore. Nakon tog koraka, upotrebite olovku i popunite sve praznine tako što ćete sami odrediti intenzitet. Tanje olovke omogućavaju bolje iscrtavanje, a ukoliko želite da postignete smeo efekat, iskoristite i rastresiti puder.

Korektor

Iako ga možda do sada niste korstili na ovaj način, korektor je nezamenljiv saveznik i u održavanju obrva. Njime možete prikriti izrasle dlačice do odlaska kod kozmetičara, ali i eventualne pogrešne poteze. Za najbolji efekat, nanesite malo korektora iznad i ispod lučnog dela obrve. Jednostavno, zar ne?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs