saznajte više

5 noćnih navika koje uništavaju kožu: Promenite rutinu i videćete razliku za nekoliko dana!

Opuštajući tuš na kraju dana možda nije toliko dobar kao što mislite.

Nega
Autor:
5 noćnih navika koje uništavaju kožu: Promenite rutinu i videćete razliku za nekoliko dana!
Foto: Shuterstock

Zaista postoje neke večernje navike kojih se možete s poštovanjem držati, ali na kraju oštećuju vašu kožu. Naravno, iako nekima od vas ovoga puta donosimo loše vesti i navodimo vas da promenite svoju rutinu, kao i uvek do sada, predlažemo vam i alternative. U nastavku, otkrijte koje vam to večernje navike zapravo smetaju, a da toga možda i niste svesni.

Jednostavna rutina čišćenja lica

Primetićete da ako stavite malo losiona tuferom na lice, nakon što uklonite šminku, tufer će ponovo postati bež, što znači da vaša koža na kraju nije tako čista kao što ste mislili. Većinom, osnovno sredstvo za uklanjanje šminke neće potpuno očistiti kožu, pa bi bilo dobro da koristite dodatno sredstvo sa tom namenom, kako biste bili sigurni da je vaše lice potpuno čisto.

Koristite pogrešne proizvode

Sredstvo za čišćenje lica koje ujutro koristite za hidriranje kože kontraindikovano je za veče. Razlog - noću su vam potrebni proizvodi na bazi ulja koji će pripremiti kožu za podmlađivanje tokom spavanja.

Mobilni i krevet (veza mržnje i strasti)

Kada u svoj krevet ponesete mobilni telefon i provedete neko vreme listajući sadržaje, zapravo prenosite bakterije sa mobilnog telefona na lice koje ste upravo očistili. Ako apsolutno morate da poželite laku noć svom dečku, radije koristite ruke i otkucajte poruku, ali u svakom slučaju ograničite upotrebu telefona na minimum neposredno pre spavanja.

Vaša kosa

Svilena marama idealna je za držanje kose, povlačeći je unazad, tako da vam svi ostaci proizvoda za oblikovanje koje koristite ne dodiruju lice.

Topli, opuštajući tuš

Omiljeni deo vašeg dana, taj vrući tuš koji traje duže nego što bi trebalo možda neće biti toliko dobar za vašu kožu. „A zašto?“, U stvari, previše isušuje kožu. Ekstremne temperature, vruće ili hladne, mogu dovesti do neuravnoteženosti kože i potpune dehidracije.

"Lek"?

Smanjite vreme tuširanja na 5 minuta ili alternativno smanjite visoku temperaturu vode. Što se tiče hladnih zimskih dana kada će vrlo vruća voda biti neophodno zlo, ne zaboravite da primenite dobru hidratantnu kremu nakon tuširanja.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs