izgleda bar 10 godina mlađe

El Makfirson (56) otkrila kako neguje kožu tela i svoje dnevne rituale: Prirodni sastojci i umirujuće okruženje!

Autralijanka s nadimkom "Telo" poznata je po blistavoj koži, kao i po neverovatnoj liniji, koju redovno održava vežbama.

Nega
14:33h Autor:
El Makfirson (56) otkrila kako neguje kožu tela i svoje dnevne rituale: Prirodni sastojci i umirujuće okruženje!
Foto: Profimedia

Od svih brojnih svetskih lepotica, nekadašnji supermodel El Makfirson (56) na vrhu je liste poznatih žena koje u zrelim godinama izgledaju daleko mlađe. Autralijanka s nadimkom „Telo“ poznata je po blistavoj koži, kao i po neverovatnoj liniji, koju redovno održava vežbama.

Kako da sami očistite svoju kožu kao profesionalac: Saveti od kojih će koža zablistati kao posle kozmetičkog tretmana!

Jutarnji ritual

Ustajem čim svane i prvo praktikujem meditaciju i duboko disanje. To je rutina koja mi pomaže da mi dan započne balansirano. Tada ne pipam mobilni telefon, a nakon meditacije i disanja popijem šolju tople vode s limunovim sokom.

– Moj sin Kaj ustaje u šest ujutru i dok njemu spremam doručak, sebi pravim supereliksir od povrća uz dodatak vitamina i minerala koji mi pojačava sjaj kože i poboljšava probavu. Čim moj sin ode u školu, počinjem da vežbam na svežem vazduhu, u bašti. Potom doručkujem čia puding ili ovsenu kašu s komadima svežeg voća. Vikendom popijem specijalnu kafu s kokosovim uljem. Tako se pobrinem da mi mozak dobije dovoljno zdravih masti.

Bočicu ovog ulja morate imati u kući: Briše bore, obnavlja i najoštećeniju kosu!

Ritual u kupatilu

– Opsednuta sam suvim četkanjem tela i pilingovanjem kože. Koristim japanski piling od zelenog čaja i prvo njega uradim čim uđem u tuš-kabinu. Često podstičem cirkulaciju time što se naizmenično kupam toplom i hladnom vodom. Posle kupke obavezno namažem kožu nekim losionom za telo, koji ima masniju strukturu.

Nega lica

– Uvek koristim dnevnu kremu s visokim SPF faktorom, i to preko cele godine. Svakodnevni režim nege uključuje pranje lica sredstvom koje sadrži glikolnu kiselinu, piling lica i hidrataciju kože. Moj stil šminkanja je prirodan, uz minimalno dodavanje “make-up” proizvoda. Volim da šminka ne prikriva previše kožu, pa radije koristim BB kreme nego pudere.

– Posle tuširanja idem u kancelariju, obično s termosom u kome je isceđen sok od krastavca, belog luka, limuna, đumbira, salate, celera, spanaća i drugog zeleniša. Svaki dan pripremim sok od nekog drugog povrća.

Stari dobri sastojak za podmlađenu kožu koja sija: Evo šta će sve zeleni čaj učiniti za vaše lice! (RECEPT)

Večernji mir

– Uveče volim da kreiram vrlo smirujuće okruženje. Nosim vrlo tanku pidžamu, ako uopšte i to imam na sebi, a na jastuk, kao i po sobi, isprskam malo eteričnog ulja od lavande koje mi pomaže da otklonim stres. Potom pijem japanski tradicionalni čaj na bazi valerijane kako bih se dodatno umirila pred san. Desetak minuta uživam u ispijanju čaja.

Nega pred san

Pre nego što ugasim svetlo u sobi, namažem deblji sloj kreme oko očiju, a potom i balzam za usne na bazi kokosovog ulja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs