JEDNOSTAVNO, MOŽE SVAKO!

Kako da sami očistite svoju kožu kao profesionalac: Saveti od kojih će koža zablistati kao posle kozmetičkog tretmana!

Pored toga što je odlazak kod profesionalca neophodan s vremena na vreme, vašu kožu možete efikasno, temeljno i bezbedno očistiti i kod kuće, a efekat će biti "wow" uz par jednostavnih saveta.

Nega
22:25h Autor:
Kako da sami očistite svoju kožu kao profesionalac: Saveti od kojih će koža zablistati kao posle kozmetičkog tretmana!
Foto: Shutterstock

Pored adekvatne kućne nege, tretmani lica su, s vremena na vreme neophodni kako bi vaša koža bila lepa, sjajna i hidrirana.

Ali, postoji način kako da svoju kožu dubinski očistite, hidrirate i nahranite - sasvim sami, kod kuće i bez ikakve muke. Osim toga što je gotovo podjednako efikasan, ovaj tretman će vas koštati 0 dinara!

Ova efikasna alternativa sastoji se iz par koraka.

Evo nekoliko saveta kako da sami pravilno i temeljno očistite kožu kod kuće, a da je ne oštetite.

Para otvara pore i pojačava cirkulaciju, čime se koža oslobađa prljavštine, viška masnoće i mrtvih ćelija. Pripremite lonac sa vodom koju ćete pustiti da proključa. Bilo bi dobro da u tu svrhu koristite destilovanu vodu, jer je voda sa česme puna hlora, što nije dobro za kožu.

Nakon što je voda proključala, prespite vodu u širu posudu koja odoleva toploti – keramičku ili staklenu, nikako plastičnu. U vodu možete dodati par kapi nekog esencijalnog ulja (nane, kamilice, zelenog čaja), koji je pojačati osvežavajući efekat.

Uzmite peškir, stavite ga preko glave, nagnite se što bliže nad posudu sa vrelom vodom i parite kožu. Parenje bi trebalo da traje dok se voda ne prohladi (oko desetak minuta).

Nakon što završite parenje, iz vaše kože izaćiće svi toksini i nečistoće – tada je vreme da naprvite masku za lice koja će nahraniti i hidrirati kožu.

Izaberite masku za vaš tip kože (takođe domaće pripreme) i nanestite je na lice i držite oko 15 – 20 minuta, a nakon toga lice isperite mlakom vodom i osušite.

Predlozi za masku za lice:

-Maska za zrelu kožu – dve kašike soka od limuna, pola kašičice meda, četiri kašike ovsenih pahuljica. Sve sastojke dobro umešajte i nanesite na lice.

-Maska za suvu kožu – Pomešajte jednu izgnječenu bananu i kašiku meda i dobro umešajte, a zatim nanesite na kožu.

-Maska za masnu kožu – Pomešajte jednu kašiku gline sa kašikom meda i par kar kapi kokosovog ulja.

Kada je maska odstojala na licu i isparli ste je, nanesite hidratantnu kremu u malo debljem sloju, kao završnicu tretmana. Odmah po završetku tretmana ćete videti kako će vaša koža zasijati i biti mekša na dodir, blistavija i elastičnija.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs