KLJUČ SAVRŠENOG TENA

Ovako izgleda pravilna nega kože u menopauzi: Moje lice izgleda bolje nego kad sam imala 20!

U menopauzi pravila se menjaju. Ukoliko ih ne poštujete, lice će izgledati umorno, a vi 10 godina starije

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

U periodu menopauze koža naglo gubi kolagen. Studije su pokazale da tokom prvih 5 godina menopauze, žena izgubi oko 30%, a nakon toga pad je postepeniji. 

 

"Kako se kolagen smanjuje, naša koža gubi elastičnost i počinju da se naziru prve bore, a najvidljivije su one oko usana. Ukoliko ne stanete na kraj propadnju kože odgovaraućom negom, sledi pojava bora na čelu, a nakon toga i pojava podočnjaka.

 

Evo šta možete da uradite da bi ona izgledala mladoliko i povratila stari sjaj: 

 

Zaštita od sunca je neophodna. Krema sa zaštitinim faktorom je neophodna, pa čak i tokom zimskih meseci kada se čini da sunčevi zraci nemogu da nam naštete. Osnovno pravilo za zaštitu od propadanja kože je zaštita od negativnih uticaja UV zraka svakog dana u toku godine.

Retinol je obavezan 

 

Kreme koje su bogate retinolom će omogućiti povećanje kolagena u koži. Redovnom upotrebom ovakvih krema ili seruma, koža će povratiti stari sjaj, a već nakon mesec dana primetićete da je postala elastičniija.

 

U ovom periodu, žene se često susreću sa problemom suve kože. U menopauzi je hidratacija neophodna, jer koža gubi svojstvo da zaržava vodu, kako kremama koje sadrže komponenete koje je hidriraju tako i unosom dovoljne količine vode.

 

Bitno je znati i ovo:

 

  • Ne koristite sapune jer oni uništavaju prirodnu barijeru kože i dodatno je isušuju.

 

  • Hidratantne kreme nanosite nekoliko puta dnevno. One sa hijaluronskom kiselinom i ureom će posebno pogodovati.

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs