GIMNASTIKA ZA LICA

Vežbe za zatezanje lica čuvenog dr Stenforda Beneta: Izgledaćete 10 godina mlađe!

Uz ove vežbe lako je postići mladoliki izgled

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Gimnastika za lice koju je kreirao je pomogla ženama širom sveta da izgledaju mladoliko.

Uz ove jednostavne pokrete koje možete da radite u svom domu i za koje vam je potrebno svega nekoliko minuta povratićete elastičnost kože, mišići će postati čvršći, a lice će izgledati blistavije. Uz ovu tehniku moguće je podići čak i kapke.

Masaže bolje od bilo koje kreme i tretmana daje rezultate, jer ona aktivira mišiće, a ne samo površinski deo kože, pa su samim tim i rezultati dugoročniji. Ukoliko se izvodi na pravi način, ova tehnika će pokazati rezultate već kroz mesec dana.

Sve što vamje potrebno zapostizanje rezultata su vaše ruke. Vodite računa i koristite lagane pokrete. Ukoliko imate suvu ili osetljivu kožu pre izvođenja ove gimnastie za lice namažite je kremom ili nekim uljem.

Kružni pokreti prstima

Kružnim pokretima kažiprsta i srednjeg prsta, masirajte lice, počevši od brade, pa sve do čela. Ponovite ovaj pokret 10 puta, ali vodite računa da pokreti ne budu previše grubi kako ne bi došlo do podliva.

Negativno utiče na zdravlje: Ovo voće nikada ne smete da jedete na prazan želudac!

foto: Shuterstock

Masaža dlanovima

Ova tehnika zateže mišiće brade, ali i eliminiše podbradak. Masaža se odvija duž linije vilice. Postavite dlan ispod brade, na viličnu kost i povlačite ga duž linije vilice na gore, ka ušima.

Potrebno je ponoviti ovaj pokret 15 puta.

Podmladite kožu lica i vrata na potpuno prirodan način: Lako, brzo i neverovatno efikasno!

foto: Shutterstock

Eliminisanje nazolabijalnih bora

Razlog zbog koga naše lice odaje godine, a nekada i ostavlja utisak da smo mnogo starije su upravo mišići oko usana čijim opuštanjem se prave nazolabijalne bore. Ovim pokretom one će nestati.

Postavite dlanove na ivicu usana i povlačite ih ka čelu. Ovi klizni pokreti

će brzo aktivirati mišiće i povratiti im tonus.

I ovaj pokret ponovite 15 puta.

Zatezanje kapaka i mišića oko očiju

I dalje se masaža odvija dlanovima. Ovog puta postavite ih na obraze, tačnije na jagodice i povlačite dlanove, na gore, ka čelu. Zahvaljujući ovom 4. i poslednjem koraku, bore oko očiju će se zantno smanjiti, a osim toga uticaće u na zatezanje kapaka. Takođe se pokret ponavlja 15 puta.

Svi su odlepili za vertikalnom dijetom: Neće vas izgladneti, a evo da li je zdrava!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs