Put do svaršenog tena

Njihov ten je besprekoran: One su otkrile tajno pravilo nege kože!

Blisatv ten je san svake žene, a one su uspele da dođu do njega

Nega
12:23h Autor:
Njihov ten je besprekoran: One su otkrile tajno pravilo nege kože!
Foto: Shutterstock

Osnovni korak za dobar izgled je pre svega lep i negovan ten. Da biste došli do njega nije tako teško. Glavna caka je u otkrivanju sopstvenog tipa kože i njenih potreba.

Svaka koža je jedinstvena i tokom godina se menja, ali postoje određene

kategorije tipa kože koje možete koristiti kao smernice koje će vam pomoći da pronađete najbolju negu upravo za vašu kože.

Uobičajene kategorije kože su: osetljiva, suva, normalna, masna i koža sklona aknama.

Tip kože može da bude i miks ovih kategorija, a ova tri koraka su ključna na putu do idealnog tena.

Vrlo je važno pre svega da odredite tip vaše kože kako bi nega bila adekvatna.

Čišćenje lica

Ukoliko imate osetljivu, suvu ili normalnu kožu birajte tonere na uljanoj bazi, mleka za čišćenje ili čistače kremaste teksture.

Ako imate masnu, kombinovanu ili aknama sklonu kožu vaš izbor bi trebali da budu čistači u formi gela ili pene.

Ovo je najvažniji korak u rutini za njegu kože. Bez temeljnog čišćenja kože svakog dana, prljavština i zagađenje mogu da uzrokuju začepljenje pora koje dovodi do mitesera i bubuljica, a samim tim ni sledeći koraci za njegu kože neće moći da prodru u kožu.

Recite zbogom celulitu: 3 efikasna načina za uklanjanje pomorandžine kore!

Tonik

Toniranje je bitan korak između sredstva za čišćenje i hidratantne kreme, jer će ukloniti ostatke šminke ili ostatake koje vaše sredstvo za čišćenje ne može da odstrani u potpunosti. Toner će uspostaviti pH ravnotežu kože. Dobar toner će takođe pomoći da se zategnu pore i prostor između ćelija kože, što pomaže u smanjenju prodiranja nečistoća.

I ovde je od presudne je važnosti da pronađete jedan baš za vaš tip kože.

Osetljiva koža: Toneri koji sadrže sastojke kao što su hijaluronska kiselina i glicerin, prirodne sastojke poput kamilice, vitamina E, ruže i aloe su dobar izbor za vaš tip. Najvažnije je da izbegavate tonere sa velikim procentom alkohola.

Normalna i kombinovana koža: Potražite hidratantni toner koji će se boriti protiv suvoće, dok istovremeno smanjuju proizvodnju sebuma i reguliše nivo ulja. Sastojci kao što su niacinamid, zeleni čaj i ceramidi pomoći će da se uravnoteži nivo pH vaše kože, popravi njeno stanje i zategnu pore.

Masna koža: Masnoj i koži koja je sklona aknama potrebni su snažniji sastojci, kao što su AHA (toneri glikolne kiseline ili salicilna kiselina), koji će pomoći da se koža dubinski očisti i odstrane mrtve ćelije kože. Niacinamid je još jedan sjajan sastojak koji može da pomogne u smanjenju upale.

Započnite jutro na najbolji način: Predlozi za doručak koji će koji će vam obezbediti dovoljno energije za čitav dan!

Hidriranje

Hidrirana koža je sjajna koža, pa iz tog razloga nikada ne preskačite nanošenje kreme. Pravilna hidratantna krema će hidrirarti, obnaviti pH nivo kože, nahraniti i popraviti probleme kao što je suva koža.

Ali takođe je bitno da odaberete jednu sa odgovarajućom formulom i listom sastojaka za vaš tip kože:

Ako imate suvu kožu, potrebna vam je zaista bogata formula, ali ako imate kožu sa aknama ili masnu kožu, lagana, hidratantna formula u formi gela će biti vaš najbolji prijatelj.

Smanjuje upale, poboljšava cirkulaciju i jača imunitet: Da li znate za šta je još dobra brusnica?

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs