Kafa u službi nege

Osim što odlično razbuđuje, kafa je sjajna i za negu: Evo na koje sve načine je možete upotrebiti!

Čak iako niste ljubitelj kafe, nakon ovoga ćete promeniti mišljenje

Nega
19:35h Autor:
Osim što odlično razbuđuje, kafa je sjajna i za negu: Evo na koje sve načine je možete upotrebiti!
Foto: Shutterstock

Kafa ima više benefita nego što ste mislili. Dobra je za kosu, kožu i telo.

Evo kako je možete iskoristiti:

Kafa za negu lica

Prepuna antioksidanata, kafa je odličan saveznik u borbi protiv bora i zaštiti kože od šteta koju uzrokuju slobodni radikali, zagađen vazduh, cigarete i alkohol.

Maska za lice od kafe: Pomešajte dve kašike sveže mlevene kafe sa dve kašičice kakaa u prahu, tri kašičice punomasnog mleka i jednom kašičicom meda. Nanesite tanak sloj maske na lice i ostavite da deluje 15-ak minuta., pa nakon toga isperite toplom vodom.

Kafa za lepšu kosu

Odlična alterantiva za skupe šampone koji obećavaju da će vamkosa porasti jako brzo. Zbog kafe će vaša kosa biti sjajna i glatka, a ako je direktno umasirate u teme, kofein će stimulisati folikule kose i tako ubrzati njen rast.

Napravite sami: Skuvajte šoljicu jake kafe pa u nju dodajte pola šoljice vode. Pustite da se ohladi pa takvu tečnost umasirajte u kosu i teme. Zamotajte kosu u plastičnu kesu ili foliju. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa isperite mlakom vodom.

Recite zbogom celuliti: 3 efikasna načina za uklanjanje pomorandžine kore!

Odlična za negu tela

Verovatno iz iskustva znate da kafa deluje kao diuretik. Sličan efekat će imati i na kožu čitavog tela. Ako je nanesete odstranićete viška tečnosti i privremeno učiniti celulit manjke vidljivim.

Napravite sami: Pomešajte jednu šoljicu mljevene kafe, pola šoljice belog ili smeđeg šećera i jednu šoljicu kokosovog ulja. Nakon tuširanja, umasirajte ovaj miks na mokro telo i isperite mlakom vodom, na kraju.

Pomoć pri mršavljenju: Birajte ove namirnice, jer će vas najbrže zasititi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs