Jednostavno

Vežba koja pomaže oboleloj štitnoj žlezdi: Oslobodite energiju zarobljenu u bolesti i unesite je u životnu borbu!

Pomozite oboleloj žlezdi i ona će vam uzvratiti duplo bolje!

Medicina
Autor:
Foto: Shutterstock

Vaša štitna žlezda pokušava da vas "zaštiti", a evo kako vi njoj možete pomoći!


Problemi sa štitnom žlezdom povezani su sa razvojem, odnosno sazrevanjem. Oni predstavljaju veliku potrebu za širenjem, nezasitan apetit za životom, potrebu za uspehom. Doživljavamo ih kao da nas nešto guši ili steže oko vrata. Ipak, mogu biti i znak pohlepe i prekomernih očekivanja od sebe, piše lovesensa.rs

 

Bolesti štitne žlezde mogu nam ukazati da se bojimo da nešto pustimo. Baš kao što joj ime kaže, ona trajno pokušava da poveća spremnost na odbranu i zaštitu, stoga ukazuje i na konflikte. U nekim slučajevima ove bolesti simbolišu razočaranje zbog neostvarene želje da od nekoga zavisimo, najprije od roditelja, akasnije os partnera za kojima trčimo. Simptomatologija ukazuje na potištenost, zadržavanje osećanja i strah od smrti.

 

8 znakova da štitna žlezda ne radi kako treba: Ovo su najčešći simptomi na koje treba da obratite pažnju!

foto: Shutterstock

Šta učiniti: Treba osvestiti potisnutu potrebu za rastom i širenjem. Da bismo to ostvarili, moramo se pokrenuti, pojačati tempo, biti budni i koristiti prilike koje su nam date, usuditi se na borbu i ići do vrha. Tegobe sa štitnom žlezdom ukazuju na podvojenost između straha od smrti i velike volje za uspehom i delovanjem. Dobro je priznati sebi i paniku, ali ipak dopustiti delovanje.

 

Obolele bolest poziva da stanu u centar sopstvenog života sa svim njegovim mogućnostima. Oslobodite energiju zarobljenu u bolesti i unesite je u životnu borbu! Smanjena funkcija štitne žlezde ukazuje na beg iz spoljašnjeg sveta, sakrivanje iza debelih zidova i nedostatak uzemljenja.

 

Da bismo se lakše nosili sa životnim teškoćama, slavni nemački lekar i psihoterapeut dr Ridiger Dalke nam savetuje da svaki dan koristimo vežbu smeška. Svaki put kad se smešimo, naše telo luči endorfine, tzv. hormone sreće, i zbog toga tumačenje naše stvarnosti može postati pozitivno bez obzira na to kakve su okolnosti.

 

Štitna žlezda utiče na 5 važnih organa: Ako se ne leči, ostavlja teške posledice!

foto: Shutterstock

Probajte sledeću vežbu:

 

Zatvorite oči, prizovite u sećanje situaciju u kojoj ste bili jako srećni i to vam sećanje izaziva smešak. Zamislite kako smešak dolazi iz dubine i ulazi u vaše oči i lice koje postaje nežnije, blaže. Pošaljite smešak u srce i zamislite kako se za njega otvara. Osetite kako se područje oko srca širi i opušta. Dišite mirno i ravnomerno i zamislite kako vaše srce širi nežnost. Završite vežbu i ponesite taj osećaj u svakodnevicu.

 

Ako se, pak, suočite sa nekom zastrašujućom situacijom, zamislite kako se smešite i pozdravljate strah. Tako vas strah neće opsedati i vama zagospodariti, nego će proteći i nestati.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...