Prirodni lek

Beli luk može da izleči upalu pluća: Uputstvo stručnjaka koliko tačno da pojedete!

Umanjite rizik od ozbiljnih bolesti

Medicina 30.11.2017. - 14:31h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Shutterstok

Beli luk je čudotvoran lek koji se uspešno bori protiv hroničnih infekcija uzrokovanih smrtonosnim bakterijama, piše Lepa & srećna.

 

Ovo povrće sadrži važno jedinjenje ajoen koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju Pseudomonas aeruginosa koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Beli luk je deltovoran lek protiv infekcija srca, kao što je endokarditis koji je okidač za srčani udar.

 

Beli luk ima još jače dejstvo ako ga jedemo dok pijemo antibiotike, a deluje tako što stvara molekule koje ometaju razvoj i delovanje bakterija. Takođe, ovo povrće razara biofilm bakterija, štit koji ih čini jačim od antibiotika i imunog sistema. Još uvek nije precizno utvrđeno koliko belog luka treba da jedemo, ali stručnjaci savetuju da svaki čovek treba da pojede 4 čena belog luka dnevno, a osobe sa niskim pritiskom treba da smanje ovu dozu.

 

Bakterije su okidači za opasne infekcije koje mogu dovesti do smrtonosnih oboljenja, zato će vaše telo obradovati odluka da u svakodnevnom jelovniku imate po koje čeno belog luka.

 

Čim ustanete, pojedite beli luk na prazan stomak: Zapanjiće vas ono što će se dogoditi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...