Najneprijatnija kontrola svakoj ženi

Kod ginekologa na pregledu: 3 istine koje doktori žele da znate!

Ginekološki pregled nije nimalo prijatno iskustvo za žene, a ginekolozi to dobro znaju

Medicina
18:17h Autor:
Foto: Shutterstock

U nastavku pročitajte tri stvari o pregledu koje bi potajno želeli da nam kažu:

 

1. Ne zanima ih izgled vašeg tela i intimne zone

Tačnije, intimna zona zanimljiva im je samo iz medicinske perspektive. Ginekologe nije briga da li ste depilirali intimnu zonu i noge ili niste, zato ni vi ne bi trebalo da se zamarate time. Dlačice su normalna i prirodna pojava i imaju svoju funkciju, a prema nekim istraživanjima, čak 40 odsto žena ipak skida dlačice s intimne zone pre odlaska ginekologu.

 

Deluju poput brane koja intimno područje štiti od neželjenih bakterija, ali i zadržavaju zdrave količine bakterija. Takođe sprečavaju ulazak prašine, prljavštine i drugih čestica koje mogu izazvati iritaciju.

 

4 stvari koje ginekolog ne sme da uradi na pregledu: Svaka žena mora da zna!

foto: Shutterstock

2. Ne žele da slušaju laži o vašem seksualnom životu

Ginekolozima od vas pre svega treba iskrenost, jer će tako najlakše i najbrže ustanoviti uzrok vaših zdravstvenih problema. Međutim, mnoge žene se stide da razgovaraju o svom seksualnom životu, pa često prećute potencijalno važne informacije koje bi mogle da posluže u postupku postavljanja dijagnoze. Ginekolozi vode brigu o zdravlju najintimnijeg dela vašeg tela, zato je važno da pregledu pristupite spremni na iskrenu komunikaciju. Oni neće osuđivati vas niti vaše seksualne navike. Nema toga što nisu videli i čuli, zato zaboravite na osećaj nelagode.

 

5 mitova o stidnim dlačicama: Žene u ovo ne treba da veruju!

foto: Shutterstock

3. Razgovorom o planiranju dece ne "teraju" vas na trudnoću


Ginekolozi su tu kako bi vam dali informacije o svim aspektima zdravlja vaše intimne zone i reproduktivnog sistema. Ako znaju da vam određeno zdravstveno stanje može otežati začeće, dužni su vam to reći. Međutim, ne govore to zato što smatraju da bi trebalo da rodite, nego zato da vas upute u potencijalne probleme. Ne zanima ih zašto još nemate decu, a kada vas pitaju da li planirate, rade to isključivo zbog vašeg zdravlja.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...