Obratite pažnju

5 mitova o stidnim dlačicama: Žene u ovo ne treba da veruju!

Odluke o izgledu i održavanju intimne zone često zavise od priča i raznih saveta koji često nisu istiniti
Nega
18:02h Autor:
5 mitova o stidnim dlačicama: Žene u ovo ne treba da veruju!
Foto: Shutterstock

Kada govorimo o stidnim dlačicama i održavanju intimnog područja, ukusi su različiti. Ali odluke o izgledu i održavanju intimne zone često zavise i od priča i raznih saveta koji često nisu istiniti. Donosimo 5 najčešćih mitova o intimnim frizurama i dlačicama u koje žene ne bi trebalo da veruju.

1. MIT: Stidne dlačice štite od polno prenosivih bolesti?

Zapravo, potpuno suprotno. Intimne dlačice, posebno ako prekrivaju čitavu stidnu kost, savršeno su mesto za razvoj bakterija, a o tome specijalista za ginekologiju dr. sc. Jasenka Grujić kaže:

"Dlačice zadržavaju određenu količinu vlage, pa stvaraju plodno tlo za za razmnožavanje i zadržavanje mikroorganizama, od kojih su neki uzročnici polno prenosivih bolesti. Smatram da je trend uklanjanja intimnih dlačica dobar, jasno, ako se to čini na pravilan način", objasnila je doktorka Grujić.

Šta sve širi vaginu: Naučnici ruše najpoznatije mitove o intimnom delu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. MIT: Stidne dlačice smanjuju seksualni užitak

I dok neke žene uklanjaju intimne dlačice kako bi maksimalno osetile dodire partnera, druge tvrde da je njihov prirodan izgled odgovoran za postizanje orgazma. Ali, kada ovaj fenomen gledamo iz naučnog ugla, postoje podaci koji kažu da su stidne dlačice svojevrstan "triger" za muškarce.

Naime, sebacealne žlezde smeštene ispod kože proizvode bezmirisnu materiju koja, u kombinaciji s bakterijama koje se razvijaju između dlačica stvara feromone – hormone seksa i strasti koji pripadnike jačeg pola privlače poput magneta.

3. MIT: Boja stidnih dlačica ista je prirodnoj boji kose

Još jedan stari mit u koji veruju većinom muškarci. Naime, stidne dlačice uopšte ne moraju da budu iste, čak ni slične boje kao i kosa jer je reč o potpuno drugačijoj strukturi vlasi.

I dok su kod nekih žena razlike u nijansi jedva primetne, kod drugih boja može da bude potpuno drugačija. Ali, stidne dlačice mogu da se uporede s jednom vrstom dlaka na ženskom telu. Reč je o obrvama koje najčešće imaju istu boju kao i dlake s intimnog područja.

Šta treba da uradite pre brazilske depilacije: Najvažnija stvar!

4. MIT: Stidne dlačice rastu kao i kosa

Ovaj neobičan mit sigurno će da razveseli brojne žene. Iako se, kada ih uklonimo, neželjene dlačice uvek vraćaju na mesto zločina, ako ih ostavimo da prirodno rastu one neće da rastu u nedogled poput kose, već će postići određenu dužinu i potom stati.

5. MIT: Žene s osetljivom kožom bikini zone ne smeju da se briju brijačem

Iako je reč o mitu, u ovoj tezi ima nešto istine, barem što se tiče pristupa. Naime, intimna zona već je sama po sebi područje s osetljivom i tankom kožom koju svaka grubost može da iritira. Žene koje imaju izuzetno osetljivu kožu mogu da koriste brijač, ali bi trebalo maksimalno da se informišu i pripreme.

Kako bi izbegle iritacije i upale, vrlo je važno odabrati kvalitetnu penu ili kremu za brijanje koja je blaga za kožu, ali i odgovarajući brijač. On mora da bude čist i oštar, a preporuka su oni koje imaju tri ili više žileta.

Zdravlje i gaćice: 4 opasne stvari u vezi sa donjim vešom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs