Za zdravlje intimnog dela

5 neprijatnosti sa kojima se svaka žena sreće: Malo poznate stvari o brazilskoj depilaciji!

Ova metoda depilacije je vrlo popularna i laka za održavanje, ali pre nego što se odlučite za odlazak kod kozmetičarke, dobro se pripremite za nekoliko neobičnih stvari
Nega
04:50h Autor:
5 neprijatnosti sa kojima se svaka žena sreće: Malo poznate stvari o brazilskoj depilaciji!
Foto: Shutterstock

Brazilska depilacija je kozmetički tretman uklanjanja dlačica voskom na intimnim delovima tela. Ova metoda depilacije je vrlo popularna i laka za održavanje, ali pre nego što se odlučite za odlazak kod kozmetičarke, dobro se pripremite za nekoliko neobičnih stvari koje možete da očekujete tokom i nakon depilacije:

1. Glavna razlika između klasične i potpune brazilke

Za razliku od bikini brazilske depilacije koja uključuje čupkanje dlačica voskom na području prepona, odnosno cele bikini zone, puna brazilka uključuje i dlačice na zadnjici i to na celom intimnom području. Iako zvuči vrlo neprijatno, područje oko zadnjice zapravo je najmanje bolno.

Ne brukajte se kod ginekologa: Evo šta ne smete da radite na pregledu!

2. Biće vam neprijatno

Tokom depilacije pune brazilke, kozmetičarka mora da vas dodiruje po vrlo intimnim delovima tela. Isto tako, budite spremni i na neobične poze tokom depilacije. Naime, da bi uklonila sve dlačice, kozmetičarka licem mora da bude vrlo blizu vaše intimne zone što može da izazove osećaj neprijatnosti.

3. Osećaj neprijatnosti nakon depilacije

S obzirom na to kako ste navikli da živite sa svojim dlačicama, kada ih više ne bude, osećaćete se neobično. Naime, možete da osetite neprijatnost tokom hodanja, ali i obavljanja male nužde koja više neće da se kreće u jednom mlazu kao pre, već može da se raširi po celom međunožju. Ali, to je samo privremeno.

Vaginalna detoksikacija: Stavljanje biljaka može da bude veoma opasno! (FOTO)

4. Moraćete da odložite seksualne aktivnosti (ali na kratko)

Nakon depilacije, intimna zona je vrlo osetljiva, ali i sklona upalama. Upravo zbog toga barem 24 sata nakon depilacije ne biste smeli da vodite ljubav, da vežbate ili da se upuštate u bilo kakve fizičke aktivnosti. Znoj može da iziritira osetljivo područje i da izazove iritaciju ili čak upalu.

5. Depilacija nakon posla? Ne!

Brazilska depilacija zahteva vrlo intiman odnos s kozmetičarkom koja je tokom depilacije svega desetak centimetara udaljena od vaših intimnih delova tela. Upravo zbog toga lična higijena je vrlo važna. Ako želite da ublažite neprijatan osećaj, istuširajte se pre odlaska u salon. Tako ćete barem da budete sigurni da ste čisti i mirisni.

Soda bikarbona za zdravu vaginu: Najefikasnija terapija protiv kandide! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs