Olakšajte sebi

Kozmetičarke otkrile: Zlatni saveti za depilaciju bikini zone, bez bola i krvarenja!

Ako se pripremizte i sve uradite kako treba, neće biti neprijatnih pratećih posledica
Nega
20:32h Autor:
Kozmetičarke otkrile: Zlatni saveti za depilaciju bikini zone, bez bola i krvarenja!
Foto: Profimedia

Odlazak na depilaciju intimnog područja za većinu žena nije nimalo prijatan. Upravo zato kozmetičarke otkrivaju male tajne koje će svima olakšati to iskustvo!

1. Ne zamarajte se izgledom svog intimnog područjaKozmetičarke nisu ovde kako bi osuđivale izgled vaše vulve jer ih ona i ne zanima. Depilacija intimnog područja deo je njihove svakodnevne radne rutine, obavljaju je profesionalno i samo vam žele da vampomognu da se osećate prijatnije u svom telu.

2. Depilacija neće biti toliko bolna koliko misliteSkoro da nema žene koja pre prve brazilske depilacije nije strahovala od osećaja strašnog bola. Naravno da to nije najprijatnije iskustvo, ali nije ni toliko bolno koliko mislite, pogotovo kada se prepustite rukama profesionalca koji zna šta radi.

3. Ispraznite bešiku pre depilacijeAko osećate potrebu, obavezno idite u toalet, jer je depilacija bikini zone znatno neprijatnija uz punu bešiku, pogotovo u trenucima kada kozmetičarka mora da zategne kožu i tako stvara pritisak na bešiku.

Pre brijanja uradite ove 3 stvari, i depiliraćete se mnogo ređe!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Izbegnite bilo kakvu težu fizičku aktivnost pre depilacijeAko ste prirodno skloni znojenju, fizička aktivnost podstaći će dodatno znojenje i stvaranje vlage na području vulve i zbog toga će depilacija biti bolnija.

5. Nemojte se brijati pre depilacijeZa depilaciju voskom, dlačice moraju da budu dugačke barem 5 milimetara, jer ju je u suprotnom teško pravilno uhvatiti i izvući iz korena. Za depilaciju šećernom pastom dlačice mogu da budu malo kraće, od 1 do 3 mm. Nikako nemojte uklanjati dlačice brijačem pre depilacije jer će onda biti prekratke i sam postupak depilacije neće biti uspešan. Ako su dlačice preduge, skratite ih makazicama.

6. Tempirajte depilacijuNekoliko dana pre, tokom i par dana nakon menstruacije izbegavajte odlazak na depilaciju jer je telo osetljivo tokom menstruacije pa je i osećaj bola jači. Brazilska depilacija takođe može da bude previše "neuredna" tokom menstruacije, pa je ipak ostavite za dane nakon mesečnog ciklusa.

7. Izbegavajte fizičku aktivnost nakon depilacije bikini zoneMinimalno 12 do 24 sata nakon brazilske depilacije izbegavajte bilo kakvu vrstu fizičke aktivnosti, uključujući i seks, jer može da izazove iritaciju i upalu depiliranog područja.

Bacila je sve kreme za lice, sad koristi samo ovo: Koža joj je kao porcelan! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs