Moćni prirodni lek

Sprečava infarkt, normalizuje rad svih organa: Tinktura od najlekovitije biljke na svetu! (RECEPT)

Preporučuje se svima, a naročito ljudima starijim od 50 godina
Medicina 21.05.2017. - 21:07h Autor: net.hr
Foto: Thinkstock

Tinktura kao dodatak ishrani postala je sve popularnija zbog svojih lekovitih svojstava. Glog sadrži mnoge materije koje su delotvorne za rad celog organizma.

 

Smatra se najlekovitijom biljkom na svetu zbog svog antioksidativnog delovanja, a za lečenje se koriste dve vrste gloga - crveni i manje poznati beli glog. Glog možete da pronađete uz puteve, ivice šuma i livada, a prepoznaćete ga po trnju i petokrakim listovima.

 

Kako bi se napravila tinktura od gloga, sakuplja se kora, cvetovi i plodovi. Kora se sakuplja u proleće i koristi se osušena ili sveža. Plodovi se beru u jesen kada su jarkocrveni, a cvetovi se beru neposredno pre otvaranja.

 

Šta je tinktura od gloga?

 

Tinkture su koncentrisani ekstrakt biljke koji je jednostavno napraviti i koristiti. Ona izvlači i koncentriše sastojke biljke što je čini efektnim i dugotrajnim lekom. Tinkture mogu biti alkoholne ili bezalkoholne. Alkoholne imaju duži rok trajanja i lako ih je koristiti i za unutrašnju i za spoljašnju upotrebu. Bezalkoholne tinkture su dobar izbor za one koji ne žele ili ne smeju da konzumiraju alkohol.

 

Jedna biljka plus rakija, i sve bolesti su izlečene: Najlekovitija tinktura na svetu! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Lekovitost tinkture od gloga

 

Glog sadrži aktivne materije sa antioksidativnim delovanjem. U cvetovima gloga nalazi se eterično ulje, trimetilamin i glikozid oksiakantin. Plodovi gloga sadrže eterična ulja, tanin, saponin, glikozide i fruktozu. U plodovima se nalaze i kalijum, natrijum, kalcijum i soli fosforne kiseline.

 

Ovo su samo neka od stanja na koja tinktura od gloga ima delotvoran uticaj:

 

- Snižava visok krvni pritisak

 

- Povećava nizak krvni pritisak

 

- Reguliše rad srca

 

- Pomaže kod dijabetesa

 

- Pomaže jetri u borbi protiv kamenja u žuči i bubrezima

 

Domaći sok od zove leči čak 8 bolesti: Pravi se lako, a prija baš svima! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

- Ublažava gastritisa

 

- Popravlja cirkulaciju krvi u srcu, mozgu i nogama

 

- Ublažava funkcionalne poremećaje rada srca, kao što su tahikardija, aritmija i slabost srca

 

- Jača kapilare i krvne sudove

 

- Jak je antioksidans

 

- Povoljno deluje na drenažu limfe

 

- Koristi protiv celulita i bolesti zglobova

 

- Odlična je za miran i dobar san

 

- Sprečava srčani udar

 

- Čisti masnoće iz krvi

 

Peršun i soda bikarbona garantuju rezultat: Vitko telo i odličan holesterol za mesec dana! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ova prividna suprotnost lekovitosti gloga kao što je dizanje i snižavanje krvnog pritiska, objašnjava se time što lekovite materije gloga deluju tako da se cirkulacija krvi normalizuje, a rad srca ojača, što dovodi do ravnoteže. Time se odstranjuju i sve popratne pojave previsokog ili preniskog krvnog pritiska. Tako nestaje osećaj nadiranja krvi u glavu, uzbuđenje, osećaji vrtoglavice, glavobolje i zujanje u ušima.

 

Korišćenjem tinkture od gloga dolazi do umirenja nervnog sistema, smanjenja stresa i boljeg spavanja. Svako iznad 50 godina bi trebalo povremeno da uzima tinkturu gloga.

 

Način primene i recept

 

Tinktura gloga koristi se tako što se uzmu po tri puta dnevno po 10-15 kapi. Kapi tinkture pomešajte sa vodom, čajem, medom ili šećerom.

 

Sastojci: 20 g cvetova i listova gloga, 1 dl 96% (ili 70%) alkohola.

 

Priprema: Iseckajte listove i cvetove gloga na komadiće i stavite ih u staklenu posudu. Prelijte ih alkoholom. Alkohol treba u potpunosti da natopi listove i cveće. U staklenu posudu možete da dodate nešto što će stalno pritiskati listove i cvetove kako bi bili konstantno natopljeni.

 

Staklenu posudu dobro zatvorite i ostavite da stoji od 4-6 nedelja na sobnoj temperaturi. Svakih par dana protresite posudu.

 

Leči stomačne bakterije, hemoroide i neplodnost: Od zdravlja vas dele samo dva sastojka! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs