Tuga

Ovi dečaci izgledaju obično, ali kao da su prokleti: Noću im se dešavaju jezive stvari! (VIDEO)

Za njihovog oca, ovo je stvar crne magije. Zbog toga je odveo decu kod duhovnih iscelitelja u nadi da će im izlečiti bolest religijskim putem
Medicina 22.11.2016. - 20:10h Autor: fokuzz.com
Foto: Printscreen Youtube / Barcroft TV

Abdul Rašid (9) i Šoaib Ahmed (13) su dva pakistanska brata, koja pate od misteriozne i veoma retke bolesti. Tokom dana, oni su veoma aktivni dečaci. Ali kako sunce zađe, oni postanu poput biljke - potpuno su paralizovani i ne mogu da govore.

 

Njihov otac ih naziva "solarna deca", tvrdeći da mogu da crpe energiju sunca. Ipak, ovo je odbačeno nakon što su dečaci viđeni kako se kreću tokom dana u mračnoj sobi, hladnom području ili tokom kišovitih dana kada nema sunca.

 

Doktor Džavad Akram, profesor medicine na pakistanskom institutu za medicinske nauke, objašnjava: "Ovaj slučaj je za nas izazov. Naši doktori obavljaju testove na dečacima i pokušavaju da utvrde zašto dečaci ostaju aktivni tokom dana, ali ne mogu da otvore oči i zašto ne mogu da govore ili jedu kada zađe sunce".

 

Nakon 12 godina u komi: Probudio se i ispričao neverovatnu priču! (FOTO)

 

Foto: Printscreen Youtube / Barcroft TV
Foto: Printscreen Youtube / Barcroft TV

Njihov otac, Mohamad Hašim, veoma je očajan. Ako ni sami doktori ne razumeju ovo, šta mu onda preostaje? Za njega, ovo je stvar crne magije. Zbog toga je odveo decu kod duhovnih iscelitelja u nadi da će im izlečiti bolest religijskim putem.

 

Nažalost, ništa nije vredelo. Niko nije mogao da pomogne dvojici dečaka da vode normalan život. Čak i pored 300 različitih testova, doktori veruju da je stvar genetike, jer su rođaci njihovih roditelja, sa šestoro njihove dece, umrli veoma mladi, dok je njihova ćerka ostala zdrava.

 

Tera suze na oči: Već 56 godina ovaj deka radi neverovatne stvari za svoju suprugu! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Youtube / Barcroft TV
Foto: Printscreen Youtube / Barcroft TV

Nažalost, čak ni do dan-danas ne postoji lek za ovu bolest i doktori očajnički pokušavaju da otkriju uzrok ovakvog stanja. Za sada, doktori jedino mogu da savetuju roditelje da nemaju više dece, kako bi se osigurali da fetus nije takođe oboleo od ove bolesti. U međuvremenu, Abdul i Šoaib žive sa ovim medicinskim tretmanom koji im olakšava život.

 

Zahvaljujući lekovima, dečaci mogu da ostanu aktivni do 10 sati uveče, kada postaju paralizovani.

 

"Oni su sada mnogo bolje i verujem da će se jednom potpuno izlečiti, kako im tretman bude napredovao", kaže njihov otac.

 

Uprkos ovoj nesreći, dečaci su optimistični i puni energije. Oni kažu da su oduševljeni hranom koju dobijaju svaki dan i pažnjom doktora i medija. Ovo je kao da imaju privatan apartman u bolnici! Takođe, optimistični su i kada je u pitanju njihova budućnost. Šoaib želi da postane učitelj, a Abdul islamski učenjak.

 

Razvela se od nepokretnog muža i udala za njegovog druga: Ono što mu rade je nezamislivo! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs