Stravično

Starac je 7 godina ležao pored devojke (23): Kad ju je videla sestra, istrčala je vrišteći! (VIDEO)

Danas je Tanclerova priča kontraverzna. Neki ga smatraju izuzentno romantičnim, dok ga drugi smatraju bolesnikom
Zanimljivosti
19:22h Autor:
Starac je 7 godina ležao pored devojke (23): Kad ju je videla sestra, istrčala je vrišteći! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Jens Geutebrück

Ljudi su u stanju da urade svašta zarad ljubavi, a to dokazuje i ova priča, od koje se neki zgražavaju, a nekima je fascinantna. Šta biste vi rekli za ovako nešto?

Da li je to prava ljubav? Nemac Karl Tancler je 1930-ih radio kao naučnik. Zaljubio se u jednu ženu i ostao joj veran dugo posle njene smrti. Način na koji je on to uradio je zaista stravičan!

Tancler je 1930. godine radio u vojnoj bolnici kao rendgen tehničar na Floridi. Koristio je ime Karl von Kosel. U bolnici je upoznao 21-godišnju devojku, Elenu de Hojos.

Ona je 1931. godine obolela od tuberkuloze, a Tancler je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi joj spasao život. On nije bio lekar, ali je iskoristio sve svoje znanje i novac za njen oporavak. Elena je preminula u oktrobru 1931. kada je imala samo 23 godine. On je platio celu sahranu i ubedio je njenu porodicu da napravi mauzolej, gde je on tugovao svake noći. Ali to nije bilo dovoljno za Tenclera!

Braća koje se plašila cela Engleska: Blizanci iz pakla krili bizarnu tajnu! (FOTO)

Foto: Printscreen Youtube / Jens Geutebrück
Foto: Printscreen Youtube / Jens Geutebrück

Jedne noći u aprilu 1933. godine, dve godine nakon Elenine smrti, Tancler se ušunjao na groblje i ukrao ono što je ostalo od tela njegove velike ljubavi. Navodno je čuo njen glas koji ga je molio da je spase.

Kada je došao kući, stavio joj je staklene oči, u telo ubacio vunu i pričvrstio je ofingerima. Koristio je svilu premazanu voskom i gips kako bi joj zamenio kožu. Nakon toga, obukao je i položio je u njegov krevet. Užasan miris truleži maskirao je velikom količinom konzervansa i parfema.

Spavao je pored nje iz noći u noć, sve do 1940. godine, kada je Elenina sestra čula glasine o Tancleru. Došlo je do rasprave, a ona je bila zgrožena kada je ugledala svoju preminulu sestru u njegovom krevetu. Tancler je ubrzo bio uhapšen, a ono što je on učinio ubrzo se pročulo po svetu.

Psiholozi su potvrdili da je njegovo mentalno zdravlje u redu, te je na sudu proglašen krivim za pljačkanje grobova, uništavanje imovine groblja i vandalizam.

Najbizarnije pljačke grobova: Ukrali i telo Čarlija Čaplina, ništa im nije sveto! (FOTO)

Foto: Printscreen Youtube / Jens Geutebrück
Foto: Printscreen Youtube / Jens Geutebrück

Kasnije se preselio u drugi grad i živeo mirno do kraja života. Njegova ljubav prema Eleni nikada nije prestala, stalno je crtao njene portrete. Umro je držeći njenu fotografiju u rukama 1952. godine.

Danas je Tanclerova priča kontraverzna. Neki ga smatraju izuzentno romantičnim, dok ga drugi smatraju bolesnikom.

Ušao je unutra i prespavao, izašao bled i prestravljen: Tajnu zauvek odneo u grob!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs