Uzor današnjoj omladini

Nikola (14) svako jutro ustaje u 4: Skupljajući flaše hrani svoju porodicu! (VIDEO)

Radim to već negde pet, šest godina. To sam zavoleo jer ne moram da tražim od roditelja ništa, kaže Nikola, ponos svog oca
Lifestyle
08:24h Autor:
Nikola (14) svako jutro ustaje u 4: Skupljajući flaše hrani svoju porodicu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Bane Ćukić

Ilija Obradović iz Ivanić Grada kaže da ne može biti ponosniji nego što jeste. To ni ne čudi jer ima sina od svega 14 godina koji leto provodi tako što mu pomaže da zaradi i da prehrani porodicu u kojoj ima još četvoro braće i sestara.

Nikola Obradović, 14-godišnji je dečak iz Ivanić Grada koji već nekoliko godina svaki dan odlazi u Zagreb kako bi tamo skupljao flaše i papir i na taj način pomogao svojoj porodici, braći i sestarama koji žive od samo jedne plate, piše RTL.

"Skupi se sto komada boca i oko sto kilograma papira. Radim to već negde pet, šest godina. To sam zavoleo jer ne moram da tražim od roditelja ništa", kaže Nikola koji bi mogao da bude uzor mnogim svojim vršnjacima, ali i starijima od njega.

Sa 14 godina zaradila za prvu kuću: Najsposobnija tinejdžerka usrećila roditelje! (VIDEO)

"Ustajem negde oko četiri, pet sati, dođem sa tatom u Zagreb i meni nije naporno jer imam bicikl sa kojim sam mnogo brži nego pešice kada bih išao", opisuje dečak.

Njegov otac Ilija kaže da je pokušavao da ga odgovori od toga, ali nije uspeo.

"Da sam na njegovom mestu, meni bi bilo teško da ustajem. Ja sam mu govorio, ali on hoće da radi i uzalud. Ne mogu ja sad, ne bih ga zaustavljao kad on hoće da radi", kaže Ilija.

Svi joj zavide na radnom mestu: Žena (35) se obogatila na neverovatan način! (FOTO)

Sve što skupi, Nikola preveze do oca koji radi kao obezbeđenje. Svaki dan, kaže, napuni prtljažnik automobila. S novcem zarađenim od flaša i papira kupe sve - imaju dovoljno i za patike i za račune.

"Ne mogu biti ponosniji nego što jesam. Čovek radi, mlad čovek, a hoće da radi", dodaje Nikolin otac otkrivajući da dečak i štedi ne bi li se za 18. rođendan upisao na vožnju.

Ne gomilaj bogatstvo dok milioni gladuju: Duhovni saveti za bolji život!

Pogledajte ovu divnu priču:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs