Vredi probati

Kako sam izlečio proširene vene za 2 dana: Besplatan i proveren lek!

Od ovog stanja boluje oko 15 odsto ljudske populacije, a čak četiri puta više oboljevaju žene
Medicina
20:56h Autor:
Kako sam izlečio proširene vene za 2 dana: Besplatan i proveren lek!
Foto: Ilustracija / Profimedia

U moru raznoraznih alternativnih načina lečenja pojedinih bolesti, još uvek su najefikasnija prirodna rešenja.

Jedno takvo probao je i čitalac portala Narodnamedicina.info, nakon niza godina u kojima nisu pomagale nikakve terapije niti farmaceutski proizvodi.

Proširene vene danas predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema, bolesti, ali i estetskih nedostataka koji pogađa izuzetno veliki broj ljudi. Osim toga, proširene vene na nogama mogu da uzrokuju i ozbiljne zdravstvene posledice - otok, bol, upalu i svrab, kao i promenu boje kože od ružičasto crvene do tamno braon.

Na zahvaćenom delu noge često se otvaraju rane koje sporo ili nikako ne zarastaju, a posledice za lokalno tkivo su dramatične. Budući da je za sve te promene najodgovornija slabo pokretna, statična krv, njeno kontrolisano odstranjivanje za pacijenta predstavlja najbolje terapijsko rešenje.

Ali, iz iskustva pacijenata dobro je poznato da nijedno od ovih rešenja nije trajno, a nije ni jeftino u privatnim specijalizovanim klinikama, pa se problem nakon nekoliko godina ponovo pojavi. I onda se ceo postupak ponavlja, što iziskuje i nove troškove.

Sok od sode bikarbone i limuna: Lek za najopasnije bolesti! (RECEPT)

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Do proširenih vena dolazi kada zalisci u venama, koji sprečavaju povratni tok krvi, ne rade kako treba. Krv zaostaje na pojedinim mestima, tako da se vene i obližnji kapilari šire i otiču propuštajući krv u okolno tkivo.

Proširene vene javljaju se obično na nogama gde su vene blizu površine, a prepoznatljive su po plavičastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima koji mogu da narastu do veličine oraha.

Od proširenih vena boluje oko 15 odsto ljudske populacije, a čak četiri puta više oboljevaju žene. Uzroci su različiti, a kao prevenciju preporučuje se barem pola sata dnevno umerene fizičke aktivnosti (šetnja, vežba, bicikl). Trebalo bi da nosite kompresivne čarape i uzimate lekovito bilje u obliku gelova, krema ili čajeva od divljeg kestena, divlje ljubičice, borovnice, kupine, semena crnog grožđa i slično.

Od sutra jedite po kašiku maslinovog ulja: 4 efekta će vas zapanjiti već prvog dana!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Međutim, ovom čitaocu ništa nije pomagalo. Sve je probao, ali poslednjih godina stanje mu je bilo sve gore i gore. Ali, prošlog vikenda je slučajno saznao za stari prirodni lek. Primenio ga je kod kuće, jer je lako dostupan i nakon dva dana bio je "novi čovek".

Na njegovim nogama proširene vene su doslovno nestale. Koliko dugo - ne zna, ali ako se ponovo javi problem, sada barem zna lek, a da to nije hirurški nož.

Problematično mesto na nozi treba jednostavno obložiti listovima svežeg zelja, odnosno kupusa i sve to omotati najbolje prozirnom folijom koja čvrsto drži poput zavoja. Takvu oblogu treba držati dva do tri dana, povremeno promeniti, ne previše često i problem će biti rešen.

"Probajte, ništa ne košta i ništa nećete izgubiti, samo ćete se iznenaditi", poručio je zadovoljni čitalac.

Kad se spoje, leče 6 opasnih bolesti: Mešavina dva sastojka šokirala i lekare! (RECEPTI)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs