PAŽNJA! ISPRAVKA: Kinezi nisu imuni na rak i on ne može da se izleči prestankom konzumiranja mleka

Ovom prilikom DEMANTUJEMO vest o tome kako Kinezi ne boluju od raka, te da se isti može "izlečiti" prestankom konzumiranja mlečnih proizvoda. IZVINJAVAMO SE čitaocima zbog prenošenja LAŽNIH VESTI

Medicina
13:37h Autor:
PAŽNJA! ISPRAVKA: Kinezi nisu imuni na rak i on ne može da se izleči prestankom konzumiranja mleka
Foto: Youtube Printscreen / The Moore Show

Izvinjavamo se čitaocima što smo preneli LAŽNU vest da "Kinezi ne boluju od raka", i ovom prilikom DEMANTUJEMO činjenicu da se rak može izlečiti izbacivanjem iz ishrane mlečnih proizvoda.

Priča o tome kako Kinezi ne boluju od raka, koju smo preneli i mi, kao i drugi portali u regionu je prema istraživanju i analiziranju sajta raskrinkavanje.ba ocenjena kao LAŽNA.

ISTINA je da je Kina 62. zemlja u svetu po broju obolelih od raka, s procenom da 203,8 ljudi oboli od raka na 100.000 stanovnika, kažu podaci web stranice Svetskog fonda za istraživanje raka.

Vest koju smo prvobitno preneli počinje pričom Džejn Plant, profesorke kojoj je dijagnostikovan rak u 42. godini, te kako je ona "odlučila da se bori, ali joj se rak vraćao četiri puta."

LAŽNA vest je da je Džejn uspela da se "reši ove grozne napasti" tako što je promenila način ishrane i života.

ISTINA JE da je Džejn Plant bila britanska geohemičarka kojoj je 1993. godine, po peti put, dijagnostikovan rak dojke. Nakon što je prešla na vegansku ishranu, rak joj se vratio tri puta, a Plant je tada tvrdila da je to rezultat slabog pridržavanja režima ishrane. Preminula je u svom domu 2016. godine od krvnog ugruška nakon hemoterapije.

Demantujemo činjenicu da srž problema leži u "konzumiranju velike količine mlečnih proizvoda", jer je ISTINA da ne postoje konzistentni dokazi koji bi sa sigurnošću ukazali na to da konzumiranje mlečnih proizvoda uzrokuje rak dojke.

Podaci objavljeni na web stranici Istraživanje raka Ujedinjeno Kraljevstvo kažu da su pojedine studije pokazale da mlečni proizvodi mogu povećati rizik od obolevanja od raka dojke, dok su druga istraživanja pokazala da mlečni proizvodi smanjuju rizik od raka dojke. Na stranici se naglašava da je potrebno više istraživanja kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li postoji veza između mlečnih proizvoda i ovog oboljenja.

Stoga se još jednom izvinjavamo svim čitaocima zbog prenošenja lažnih i neproverenih informacija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs