Dobro obratite pažnju

Kad organizam vapi za pomoć: 10 alarmantnih signala!

Saznajte šta vam poručuju simptomi i znakovi koje telo šalje, a vi ih smatrate bezazlenim
Medicina
07:42h Autor:
Kad organizam vapi za pomoć: 10 alarmantnih signala!
Foto: Thinkstock

Ljudski organizam je čudna stvar. U njemu se istovremeno dešavaju mnogobrojni procesi, a ako se dešava nešto neobično, mi to osećamo.

Međutim, mnogi od nas tim signalima ne posvećuju pažnju, a trebalo bi, pre nego što se stvari iskomplikuju.

Saznajte šta vam govore signali koje vam šalje telo:

Suvoća kože licaVašem organizmu nedostaje vitamin E. Da biste ga nadoknadili, u svoju ishranu uključite orahe, masnu ribu i biljna ulja.

Lomljivost kose i noktijuOvi simptomi ukazuju na deficit vitamina B i kalcijuma. Dovoljnu količinu sadrže pšenične klice (hleb od proklijalih zrna), integralne žitarice, mahunarke, krompir, mleko.

27 najboljih alkalnih namirnica: Smanjuju kiselost organizma, čuvaju zdravlje!

Pojačana želja za slanimU organizmu postoji infekcija ili upalni procesi, posebno u urogenitalnom sistemu.

Pojačana želja za slatkimPostoji mogućnost nervne iscrpljenosti i potrebna je brza energetska ishrana - glukoza. U ovom slučaju, najbolje je uzimati med ili gorku čokoladu da biste izbegli problem u gastrointestinalnom traktu.

Krvarenje desniOrganizmu nedostaje vitamin C. Ima ga u luku (belom i crnom), voću i povrću. Takođe, možete piti i čaj od šipka.

Loš san, razdražljivost, grčevi u nogamaGovore o nedostatku magnezijuma i kalijuma. Na prvom mestu neophodno nam je zeleno lisnato povrće, kao što su španat, blitva i kelj. Po visokom sadržaju magnezijuma poznati su i orašasti plodovi poput badema, suncokreta, laneno seme. Ovi mikroelementi, takođe, nalaze se u suvim kajsijama, šljivama i cvekli.

5 namirnica koje kardiolozi nikad ne bi okusili: Otrov koji vam uništava srce!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Suva koža na laktovimaJasan znak nedostatka vitamina A i C. Ovi vitamini su prisutni u svom voću i povrću žute boje: šargarepa, bundeva, kajsija, narandža.

Želite sirovu hranuOvaj simptom može ukazivati na gastritis ili probleme sa jetrom. Sirova hrana pomoći će da se ublaže grčevi i smiri želudac.

Želja za kiselimOrganizam sam traži ove produkte, jer su mu neophodni za stimulaciju jetre ili žuči. Uključite u ishranu limun, brusnicu.

Želite morske plodoveTreba da ih konzumirate, jer najverovatnije imate nedostatak joda u organizmu.

Salo se topi posle prvog gutljaja: Neprevaziđen sagorevač masti od tri sastojka! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs