Naučno dokazano

Žene, počnite smesta: Dve porcije ovog jela nedeljno čuvaju od raka dojke!

Zbog ovakve ishrane, žene u Aziji žive mnogo duže, vitkije su i zdravije
Medicina
21:42h Autor:
Žene, počnite smesta: Dve porcije ovog jela nedeljno čuvaju od raka dojke!
Foto: Profimedia

Najnovija istraživanja su pokazala da konzumiranjem lososa dva puta nedeljno možete smanjiti rizik od pojave raka dojke!

U Srbiji godišnje 4.500 ljudi oboli od raka debelog creva: Ovako možete da sprečite opaku bolest!

Naime, kineska studija objavljena u British Medical Journal pokazala je da 2 porcije masne ribe, kao što je losos, može da smanji rizik od raka dojke.

Masna riba je bogata omega-3 masnim kiselinama. Ove masti su od suštinske važnosti za razvoj mozga i kardiovaskularnog sistema, a takođe se bore sa bilo kojim vrstama upala unutar organizma.

Nažalost, statistika je pokazala da čak i u razvijenim zemljama poput Velike Britanije, 9 od 10 dece i 65% odraslih nikad ne jedu masnu ribu. Ono što je još gore, telo ne može da proizvede omega-3 masti.

Istraživači su analizirali 26 studija sprovedenih u Aziji, Americi i Evropi. Njihovo istraživanje uključuje 80.000 učesnika i više od 20.000 su sa dijagnozom raka dojke.

Smokvu umočite u maslinovo ulje i pojedite na prazan stomak: Čudo koje preporađa bolesno telo!

Rezultati su pokazali da samo 0,1 odsto više energije ili dodatnih 0,1 grama dnevno dobijene od omega-3 već smanjuje rizik od raka za 5 odsto.

Žene bi trebalo da jedu najmanje 2 obroka masne ribe kao što su haringa, losos, tuna, sardina ili skuša nedeljno i svaka porcija treba da bude oko 140 grama. Bela riba kao što je bakalar je takođe dobra, ali nije toliko bogata omega-3 mastima kao masna riba.

Žene u Aziji imaju najmanji rizik od pojave raka dojke, jer jedu ribu često. Takođe, žene koje jedu zdravu hranu su mnogo vitkije, a zdrava ishrana predstavlja odličnu prevenciju protiv raka dojke.

Zbog nje su Kinezi mršavi i zdravi: Tao dijeta od 9 pravila!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs