Pročitajte

Osobe koje jedu kikiriki, mršave: Razbijena najveća predrasuda!

Prženi ili pečeni slani kikiriki, kao i maslac od kikirikija su takođe hranjivi i zdravi, jer se pečenjem ne gube njegova nutritivna svojstva
Medicina 23.09.2015. - 15:13h Autor: alternativa.hr
Foto: Shutterstock

Kikiriki je mnogo više od brzog zalogaja zbog svojih nutritivnih i lekovitih svojstava.

 

Naime, kikiriki sadrži brojne vitamine i minerale uključujući vitamine E, B kompleks vitamina(1,2,3,6), kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, mangan, te najvažniji koenzim Q10 i resveratrol koji nam produžuje i pomlađuje život.

 

Zbog navedenih sastojaka, kikiriki poboljšava pamćenje i sluh, utiče na potenciju, daje sjaj kosi i umiruje živčani sistem.

 

Pravi hit u Aziji: Mršavljenje ležanjem skida 4 cm odmah! (VIDEO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Naučnici takođe smatraju kako konzumacijom kikirikija možemo smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Između ostalog, to je zahvaljujući njegovim antioksidativnim svojstvima, te velikom sadržaju fitonutrijenata i dijetalnih vlakana. Zanimljiva je činjenica kako, usprkos uvreženom mišljenju da kikiriki deblja, osobe koje ga konzumiraju imaju male šanse za dobijanje na težini.

 

Jedenjem kikirikija stvara se osećaj sitosti, a u svoje telo ste njegovom konzumacijom uneli mnogo hranjivih sastojaka, belančevina i vitamina.

 

Pečenjem se ne gube njegova nutritivna svojstva. Ono što je nezdravo je višak soli ili nezdravo ulje za pečenje.

 

Voće za mršavljenje: 12 šljiva na dan čini čudo za vitku liniju!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...