Lekovito tamno piće

Kakao poboljšava memoriju i omekšava kožu

Ovaj okrepljujući napitak je dobar za pamćenje, pobeđuje umor i deluje kao afrodizijak
Medicina
12:42h

Ako svaki dan piju kakao starije osobe mogu poboljšati zdravlje i rad mozga. Ovo je rezulat istraživanja gde su 60 osoba sa prosečnom starošću od 73 godine pile dve šolje kakaa dnevno. Studija je pokazala da im je nakon ovog zaslađivanja krv brže proticala do mozga. Ispitanici su nakon ispijanja kakaa bili uspešniji i na memorijskim testovima.

Ova biljka braon boje pravi je eliksir zdravlja. Pozitivno dejstvo flavanola u kakau utiče na bolje pamćenje. Opčinjenost ovim čokoladnim napitkom potiče još od španskih kolonizatora, i od tada je vekovima jedno od omiljenih pića, kojima se pridaju lekovita svojstva.

Ako ste konstantno umorni i isrcpljeni uzmite svoju dnevnu dozu kakaa. Ovim slatkim pićem možete se izboriti i sa bolovima i smanjenim apetitom. Postoje čak i tvrdnje britanskih naučnika da je kakao dobro sredstvo protiv gubitka kose.

Za sve dame posebno se preporučuje uživanje u ovo magičnom napitku. Žene koje svakodnevno piju šolju kakaa imaju nežniju i vlažniju kožu, otporniju na sunčeve zrake.

Od davnina je poznato da je kakao i snažan afrodizijak. Zato, iznendaite partnera šoljom toplog napitka, koji će raspaliti strasti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...