Vredi probati

Ispecite, skuvajte ili iscedite crni luk: Rezultat će vas ostaviti bez reči!

Od jeftine namirnice koja ide u većinu jela napravite superlek za čitav niz ozbiljnih bolesti
Medicina
16:18h Autor:
Ispecite, skuvajte ili iscedite crni luk: Rezultat će vas ostaviti bez reči!
Foto: Shutterstock

Crni luk je uvek bio deo skoro svakog obroka, bez obzira da li se konzumira sirov ili u salati. Međutim, ako ga pripremite na pravi način, ova namirnica postaje najmoćniji prirodni lek za mnoge bolesti!

Obloge od luka

U slučajevima glavobolje, oticanja, bola u ušima i prehlade, na upaljena mesta stavite obloge sa seckanim lukom. Za visoke temperature, stavite obloge sa seckanim lukom na noge.

U slučaju krvarenja nosa, stavite je na vrat, a ako vas ujede divlja životinja, stavite oblogu od crnog luka na rane.

Zbogom bolesti: Od skromnog voća i povrća napravite superlek!

Za čir kože ili potkožni čir, narendajte jedan luk i pomešajte ga sa malo maslinovog ulja, a zatim ga stavite na bolno mesto i držite ga 1 ili 2 sata.

Sok od crnog luka

Iseckajte sitno crni luk i istisnite sok. Ako imate upalu pluća ili neku drugu bolest, pomešajte sok sa 1 kašikom meda i uzimajte 2 ili 3 puta dnevno.

Da biste sprečili gubitak kose i podstakli rast, masirajte glavu koristeći sok od luka nekoliko puta dnevno. Izlečite i jak i uporan kašalj sokom od luka razblaženim sa vodom. Isti recept važi u slučajevima čišćenja od parazita u crevima.

Recept star 12 vekova: Prirodna mešavina leči najotporniju bakteriju!

Za kožne bolesti, utrljavajte sok od luka u kožu nekoliko puta dnevno. Protiv nadimanja želuca, pijte sok od luka pomešan sa rakijom u jednakoj razmeri.

Kuvani luk

Za učestalo mokrenje i čir, iseckajte 1 glavicu crnog luka, pa sipajte u 2 dl vode s 1 kašikom meda. Zatim kuvajte luk sa malo ruzmarina, 2 dl ​​vina i 2 dl vode i pijte 1 kašiku na svakih sat vremena.

Izlečite sve bolesti u sauni: Čuveni ruski stručnjak otkriva kako!

Pečeni luk

Ako imate rane i čireve, prvo operite bolne tačke, a onda stavite luk prethodno ispečen na masti. Ako imate problema sa zgrušavanjem krvi, svaki dan treba da jedete jednu glavicu luka prženu u maslinovom ulju, i to u popodnevnim satima i uveče.

Kod upale ušiju, stavite na uho oblogu sa vrućim pečenim lukom i držite je tako neko vreme. Kod različitih vrsta tumora kože, listove pečenog luka stavite na površinu kože.

Kralj začina: Sve lekovite moći cimeta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs