Alternativna medicina

Izlečite sve bolesti u sauni: Čuveni ruski stručnjak otkriva kako!

U Sibiru se u saunama koriste venčići od jelovih grančica, u srednjoj Rusiji su u venčićima za saunu grančice sa lišćem hrasta, lipe ili breze
Medicina
11:06h Autor:
Izlečite sve bolesti u sauni: Čuveni ruski stručnjak otkriva kako!
Foto: Shutterstock

Preznojavanje je jedan od najboljih načina da izbacite toksine iz organizma, a kada vam je telo oslobođeno od otrova, šanse da se razbolite su veoma male.

Zato ruski pisac i ekspert u oblasti narodne medicine Genadij Petrovič Malahov savetuje da redovno idete u saunu i tako čistite svoj organizam.

Odlazeći u saunu tri puta nedeljno, za samo 3 nedelje ćete promeniti sastav svojih telesnih tečnosti i osloboditi se od mnogobrojnih toksina. Po izlasku iz saune obavezno popijte najmanje pola litra vode ili, još bolje, sveže isceđenih sokova od sezonskog voća. Tokom dana što više tečnosti, ali nikako ne piva i alkoholnih pića.

Alarm da je vaše telo puno otrova: Neobični znaci koje ne smete da ignorišete!

Da vam odlazak u saunu bude što lekovitiji pomoći će vam sledeća pravila ovog stručnjaka:

1. Nemojte ići u saunu posle obilnog ručka. Ako ste obilno jeli, odlazak u saunu će vam biti vrlo štetan. Ali, ne treba ići u saunu ni sa praznim stomakom. Treba pojesti laku hranu: povrće, voće, kašu od žitarica.

2.Najbolje je da idete u saunu ujutro, i to oko 9 - 10 sati ujutru. Telo vam se odmorilo tokom noći, puni ste energije, pa možete lako podneti ovu proceduru, koja opterećuje srce. Odlazak u saunu je svojsvrsni fizički trening, koji u velikoj meri može zameniti fizičku aktivnost.

3.Kada uđete u saunu, postepeno se privikavajte na vrelinu. Nemojte odmah sesti na gornju klupu, jer je tamo najtoplije. Ostanite na mestu na kome se osećate dobro.

Stručnjak za prirodnu medicinu otkriva: Sprečite i izlečite rak u 7 koraka!

4. Ako je napolju vrlo hladno vreme i ako ste došli sa ulice smrznuti, ne smete odmah ući u saunu. Stavite noge u posudu sa mlakom vodom, pa dolivajte u tu posudu sve topliju vodu. Ostanite tako 10-15 minuta, dok ne osetite da vam se telo ugrejalo. Tek nakon toga možete ući u saunu.

5. Iz higijenskih razloga, poželjno je da se istuširate pre ulaska u saunu, ali nemojte da kvasite glavu, jer to može da vam izazove pregrevanje glave. Telo obrišite peškirom da bude suvo, jer vlaga sprečava znojenje (koje je najvažnije za lečenje), pa počnite sa "tretmanom".

6. Preporučuje se i nošenje kape na glavi za zaštitu od njenog pregrevanja. Kapa treba da bude od prirodnog materijala. Takođe, preporučuje se da u sauni imate i vunenu rukavicu (ili vunenu krpu), kojom ćete često brisati znoj sa tela, da bi vam se telo još više i još jače znojilo. Ovo brisanje tela vunenom rukavicom je korisno ne samo zato što vam postojeći sloj znoja sprečava dalje znojenje, nego i zato što prilikom brisanja znoja skidate izumrli sloj ćelija sa kože.

60 dana jeo samo zdravu hranu: To je najgora odluka u mom životu!

7. Najbolji položaji koje treba da zauzmete u sauni su sedenje sa prekrštenim nogama, takozvani „turski sed“ ili da legnete. Kad ležite, mišići su vam lepo opušteni, a to im omogućava da se temeljno napare.

8. U sauni se ne zadržavajte duže od desetak minuta.

9. Kad izađete iz saune, stanite najpre pod topao, a zatim pod prohladan tuš. Možete kratko da se u toku 5 do 10 sekundi prelijete hladnom vodom ili da nakratko uronite u bazen. Nakon toga sledi brisanje tela i odmor od bar 20 minuta, pre ponovnog ulaska u saunu. Potrebno je da ovu proceduru ponovite 3 puta po 5-10 minuta.

10. Posle korišćenja saune, pre izlaska na ulicu, ohladite se do stupnja kad se više ne znojite.

Ne tuširate se svaki dan, ne perete kosu redovno: Evo šta radite svom telu!

Venčići od grančica i lišća u sauni

Najbolje je da u saunu ponesete i koristite venčiće od drveća koje raste u vašoj okolini. U Sibiru se u saunama koriste venčići od jelovih grančica, u srednjoj Rusiji su u venčićima za saunu grančice sa lišćem hrasta, lipe ili breze. Venčiče sa grančicama treba pre ulaska u saunu potopiti u toplu vodu, da se raspare, a onda ih upotrebiti.

Najpre ih koristite kao lepezu, ali jedva dodirujući telo. Najpre treba preći venčićem noge, zadnji deo tela, pa leđa, ruke, od glave do pete i natrag. Treba da osetite prijatan topao vetrić. Posle toga se lagano izlupkajte venčićem. Jednom rukom pridržavajte podnožje venčića, a drugom rukom prislanjajte lišće uz telo.

Ovo lagano lupkanje grančicama ima smirujući, opuštajući učinak. Grančica lipe će vam otkloniti glavobolju, očistiti bubrege (jer lipa deluje kao blagi diuretik), lipa potpomaže znojenje, umiruje nervni sistem, širi vam bronhije i utiče na brže zarastanje rana.

Moć samoizlečenja: Lek za svaku bolest koji svi nosimo u sebi!

Lako isparljive smolaste materije koje se nalaze u venčićima od četinara, bora i kleke dobro otvaraju pore na koži i potpomažu znojenje. Osim toga, energija ovih smolastih materija prodire duboko u telo, što rezultira aktivacijom krvi duboko u mišićima i unutrašnjim organima. Ovakvi venčići pomažu da se opuste bolni grčevi u kičmi, čime se popravlja stanje kičmenog stuba. Takođe, ove materije sa grančica četinara dezinfikuju vazduh u sauni i pomažu kod gripa, prehlade i bronhitisa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs