Saznajte

Da li su vaše grudi zdrave: Test koji će vas rešiti svih sumnji! (VIDEO)

Svaka druga žena barem jednom u životu se zapita da li su njene grudi normalne
Medicina
20:00h Autor:
Da li su vaše grudi zdrave: Test koji će vas rešiti svih sumnji! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Žene često sumnjaju u svoj fizički izgled i proučavaju stvari "pod lupom". Tako će se svaka druga žena barem jednom u životu zapitati da li su njene grudi normalne, odnosno odskaču li od proseka po proporcijama, obliku ili drugim detaljima.

Kod većine žena grudi nisu jednake veličine, a leva je najčešće veća nego druga. Iako je razlika jedva primetna, veličina može da varira. Dlačice oko bradavica su sasvim normalne, a izraženije su i u većem broju kod žena sa policističnim jajnicima ili nekim drugim stanjem koje je povezano sa hormonalnom neravnotežom.

Uzrok raka leži u hrani: Ovo je najgora stvar koju sebi možete da uradite!

Najbolje ih je skratiti makazama ako vas smetaju, a čupanje izbegavajte jer lako dolazi do urastanja dlačica.

Veličina grudi nema nikakve veze sa veličinom bradavica, a i jedno i drugo prvenstveno zavise od genetike, a drugi faktor je količina ukupnog masnog tkiva u telu. Žene sa više kilograma po pravilu imaju i veće grudi i obrnuto.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nije neobično da su velike bradavice na malim grudima ili male na velikim. Grudi se ne mogu povećati prirodnim putem, ali vežbanje grudnih mišića imaće efekt podizanja, zbog čega one mogu izgledati veće.

Ako iz bradavica izlazi tečnost, to nije čudno ako ste trudni ili nedavno rodili. U suprotnom, dobro bi bilo posetiti lekara. Boja bradavica takođe zavisi od žene do žene, pa neke mogu imati svetloružičaste, a neke smeđe. Boja bradavica menja se u trudnoći i kod dojenja obično u tamniju boju.

Opekotine od sunca: 9 prirodnih načina da ih izlečite!

Strije na grudima su normalna pojava nastale usled naglog rasta - u pubertetu, u trudnoći ili kod naglog debljanja. Vremenom postaju sve manje vidljive. Od 10 do 20 odsto žena ima jednu uvučenu bradavicu. To nije problem ako su bradavice oduvek bile takve.

Kvržice u dojkama nisu odmah znak za zabrinutost, jer veliki broj žena ima ciste u njima. Međutim, ako se pojavi nova kvržica ili osećate bol, svakako posetite lekara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs