Iznenadiće vas

Neočekivani uzrok bolova u leđima: Greška koju svaki dan pravite!

Tim stručnjaka iz Njujorka otkrio je još jedan neočekivan, ali vrlo čest razlog za bol u leđima
Medicina
16:42h Autor:
Neočekivani uzrok bolova u leđima: Greška koju svaki dan pravite!
Foto: Thinkstock

Na pojavu bola u kičmi i vratu utiču brojni faktori - od kreveta na kojem spavamo do načina na koji vežbamo. Ali, tim stručnjaka iz Njujorka otkrio je još jedan neočekivan, ali vrlo čest razlog za bol u leđima.

Za bol u kičmi spremni smo da optužimo nepravilno držanje, loš dušek i slično, ali retko ko bi pomislio da ovaj problem može da napravi preuska odeća!

Bolovi u leđima izazvani stresom, starenjem i sedenjem - Oslobodite ih se na prirodan način!

"Reč je o odeći koja je previše uska i kruta, pa tako otežava normalno kretanje i izaziva stres kod osobe koja je nosi. Sve to se manifestuje kroz bol i ukočenost u predelu leđa, ramena i vrata", objasnio je doktro Henet Hansraj.

On je naveo i da su, kada je reč o odeći, najčešći okidači ove neprijatne tegobe uske farmerke, tesne duboke suknje i korseti, ali to ne znači da ne treba da ih nosite, već da odaberete broj koji vam neće izazivati bol, kao i one komade koji su elastičniji.

Kratak test kako da odredite da li je odeća suviše uska:

Kad ga obučete, probajte da gurnete jedan prst ispod uskog komada odeće. Ako to možete da uradite bez smetnji, takva garderoba vam neće smetati, ali ako se mučite i izvijate, definitivno je vreme da počnete da nosite nešto udobnije.

Kralj alternativne medicine otkriva - Izlečite glavobolju za samo 50 sekundi! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs