Zaboravljeno otkriće

Uzrok raka otkriven još pre 92 godine: Nobelovac dao objašnjenje i način zaštite!

Ukoliko oduzmete zdravoj ćeliji 35 odsto njenog kiseonika, možete da je pretvorite u ćeliju raka za samo dva dana, tvrdio je dr Varburg
Medicina
20:50h Autor:
Uzrok raka otkriven još pre 92 godine: Nobelovac dao objašnjenje i način zaštite!
Foto: Profimedia

Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883-1970) primio je Nobelovu nagradu iz medicine. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Anti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom. Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a manjak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu, prenosi alternativa-za-vas.com.

Spasava život za jedan jedini minut: Mešavina doktora Šulca sprečava srčani udar!

"Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu. Ako vam nedostaje kiseonika, imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika", rekao je dr Varburg.

"Ukoliko oduzmete zdravoj ćeliji 35 odsto njenog kiseonika, možete da je pretvorite u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Varburg. "Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka".

Tumorska tkiva su kisela, dok su zdrava alkalna

U svom delu "Metabolizam tumora", dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika). Otkrio je da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu da prežive u prisustvu visoke koncentracije kiseonika. Tumorske ćelije mogu da prežive samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćalije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Tradicionalni lek Amiša: Sprečava rak, čireve, snižava holesterol i krvni pritisak!

Kiselost i alkalnost organizma zavise od hrane

Nakon što je završen probavni proces, hrana, u zavisnosti od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo. Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše ćelije, da bi mogle uspešno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

Dovoljno je da pojedete samo 7 oraha dnevno: Efekat je neverovatan!

Hrana koja zakiseljuje telo:

- Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljene hidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

- Meso (sve vrste)- Proizvodi životinjskog porekla: mleko i sirevi, pavlake, jogurt...- Rafinisana so- Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su: testenina, torte, keks...- Hleb- Margarin- Kofein- Alkohol- Duvan

- Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.

- Antibiotici i uopšteno svi lekovi

Rana dijagnoza je najbolji lek: 9 prikrivenih simptoma raka!

Hrana koja alkalizuje:

- Sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.

- Voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stupanj alkalnosti (nemojte da vas zavara njegov veoma kiseo ukus).

- Bademi. Vrlo su alkalni.

- Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve ostale žitarice su lagano kisele, ali idealna ishrana treba i određeni postotak kiselosti, pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju da se jedu kuvane.

Pila je vodu sa medom i limunom svako jutro: Evo šta joj se desilo nakon godinu dana!

- Med. Ima vrlo visoku alkalnost.

- Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.

- Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vodu u malim gutljajima tokom celog dana.

- Vežbanje. Vežbe pomažu da se održava alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedalačkii način života uništava život.

Integralni ili obojeni hleb: Jednostavan način da saznate da li ste prevareni!

Hemoterapija ne leči nego pogoršava kiselost organizma

Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora da posegne za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Zbog toga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.

Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbegavati koliko god je to moguće.

Ispravan nivo pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi kod neke osobe koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba.

Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 60 odsto alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Ne zloupotrebljavajte so, te je koristite što je manje moguće.

Jedini detoks kojem nutricionisti veruju: Tajna je u dva koraka!

Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80 osto alkalna. Ukoliko imate karcinom, savet je da alkalizujete telo što je više moguće. To možete postići uz pomoć ishrane, vežbe, izbegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.

Mišljenja stručnjaka

"Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasićenosti tela kiselošću", rekao je George W. Crile iz Klivlenda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu.

"Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu", dr Theodore A. Baroody, knjiga "Alkalizuj ili umri" (Alcalize or Die).

"Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištenje kiselosti i toksina u većoj meri nego što može da ih izluči, onda se javljaju bolesti", dr Robert O. Young.

Namažite med i cimet na hleb i jedite svaki dan: Evo zašto!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs