Uverite se sami

Rešite se grča u nogama momentalno: Jednostavan trik koji pomaže u sekundi!

Grč će vrlo brzo da popusti uz ovaj koristan savet
Medicina
20:34h Autor:
Rešite se grča u nogama momentalno: Jednostavan trik koji pomaže u sekundi!
Foto: Thinkstock

Naučno je dokazano da smanjen broj elektrolita u krvi, poput magnezijuma, kalijuma, kalcijuma i natrijuma, mogu da dovedu do česte pojave grčeva u nogama. Oni se smanjuju pojačanim znojenjem ili upotrebom diuretika. Magnezijum i kalcijum su najčešći minerali uzročnici grčeva, a upravo se oni najčešće i najbrže izlučuju iz organizma.

Često vam trnu prsti? Ne odlažite posetu lekaru!

Osim nedostatka minerala, uzročnici grčeva u nogama mogu da budu i neudobne cipele, spuštena stopala, degenerativne promene zglobova stopala, nepravilno sedenje ili pak neke bolesti lokomotornog aparata. Prevencija grčeva je vežbanje, dobra cirkulacija, ispijanje barem litra i po tečnosti dnevno (pre svega vode), unos dovoljno minerala u telo.

Efikasni trik za hod na štiklama bez bola: Jedan flaster na određenom mestu!

Ako vas ipak uhvati grč u stopalu ili u drugom delu noge, možete da ga se uspšno rešite ovim trikom. Uhvatite nožne prste noge koju je uhvatio grč i naglo i snažno ih povucite prema sebi. Ako bol bude snažan, izdržite i pokušajte da zadržite stopalo u tom položaju, a drugom rukom istovremeno masirajte bolni mišić. Grč će vrlo brzo da popusti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs