Lekari ostali u šoku kada je Marka ujeo misteriozni insekt na Savi: Proveo 20 dana u bolnici, haos kako mu izgleda ruka

Kada su lekari po drugi put ugledali Markovu ruku, odmah su ga zadržali u bolnici, u kojoj je proveo 20 dana.

Medicina
Autor:
Lekari ostali u šoku kada je Marka ujeo misteriozni insekt na Savi: Proveo 20 dana u bolnici, haos kako mu izgleda ruka
Foto: Printskrin@mkxrema/TikTok

Marko Kovačević, korisnik društvene mreže Tiktok, podelio je svoju ispovest, ali i fotografije ruke na kojoj su jezivi otoci i ujed, kako se kasnije utvrdilo misterioznog insekta.

Naime, Marko je započeo svoju ispovest priznanjem da je jedno veče, nakon raskida sa devojkom otišao sa društvom da izađe, kako navodi na splavove na reci Savi.

Marko Kovačević
foto: Printskrin@mkxrema/TikTok

Kada se nakon izlaska probudio, na ruci je zatekao ogroman plih žute boje, za koji je iz prve mislio da je opekotina od cigarete. Konsultovao se sa drugaricom, koja mu je rekla da to ne izgleda kao opekotina i da ode kod lekara.

Nakon pogoršanja situacije i širenja pliha i crvenila, Marko je otišao u Hitnu gde konstatuju da je to zapravo ujed pauka i dobija dve injekcije. Nažalost, stanje njegove ruke nije bilo bolje, naprotiv, zbog čega on nakon dva dana odlazi dalje na preglede.

Marko Kovačević
foto: Printskrin@mkxrema/TikTok

-Doktorka nakon tri sata čekanja mi govori, kada me je primila da sam za hitno zadržavanje u bolnici. Na moje pitanje zašto, ona odgovara da ne sme da mi kaže zašto i da sumnjaju na najgore. Da moram da idem na dodatna ispitivanja, vađenje krvi itd - objasnio je Marko u svom videu.

-Nakon drugog dana, doktorka mi govori da na sreću nije ono najgore na šta su mislili, a da je to zapravo insekt koji postoji u Dominikanskoj Republici i Africi koji kada ujede, njegov otrov postepeno izjeda sve mišiće, a jedini spas je da se mesto ujeda odseče, da se dalje otrov ne bi širio - priznao je Kovačević.

On je zatim pokazao sve goru reakciju na njegovoj ruci tokom boravka u bolnici. Otkrio je da je tamo proveo 20 dana, svih tih dana bio je na ispitivanjima, pregledalo ga je 25 različitih lekara i studenata, a da je na kraju ostalo da ne postoji objašnjenje za njegovu reakciju i da najviše liči na ujed nekog, za sada, misterioznog insekta.

Stil/Srbija Danas

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs